Tervetuloa puheterapeutti Kati Pirkolan kotisivuille

Olen koulutukseltani filosofian maisteri ja laillistettu puheterapeutti ja toiminut yksityisenä puheterapeuttina kokopäiväisesti vuoden 2009 alusta alkaen.
 
Vastaanottotilani ovat Riihimäellä Terapiakulmassa ja tiloissa toimii lisäkseni fysioterapeutti, toimintaterapeutti ja neuropsykologi, kukin itsenäisenä ammatinharjoittajana. Aikaisemmin olen toiminut puheterapeuttina sekä määräaikaisissa sijaisuuksissa että vakituisessa työsuhteessa mm. HUS:issa Lastenlinnassa, Lasten erityispalvelujen poliklinikalla Helsingissä ja Riihimäen kaupungilla.

Asiakkaani ovat pääasiassa vaikeasti kielihäiriöisiä lapsia, jotka tarvitsevat vaihtelevasti erilaisia vaihtoehtoisia tai korvaavia kommunikaatiokeinoja (AAC). Nämä kommunikoinnin pulmat ovat seurausta erilaisista neurologisista häiriöistä, kuten dysfasiasta, afasiasta, autismista ja cp- tai kehitysvammaisuudesta. Erityistä osaamista minulla on puheen tuoton pulmista (oraalinen/verbaalinen dyspraksia) ja Down-lapsista. Yleisimmin terapiassa käyttämäni AAC-keinot: dynaamiset kommunikaatiokansiot, tukiviittomat ja PECS-menetelmä.


Hakusanoja: Kati Pirkola, laillistettu puheterapeutti, Riihimäki, yksityinen