Puberpraktijk‎ > ‎

2- informatie voor ouders

“Ik weet me geen raad meer. Ik herken mijn kind niet meer terug. Een redelijk gesprek kunnen we niet meer voeren. Ik voel me afgewezen. Ik krijg alleen maar een grote mond. En wat kunnen die pubers soms ontzettend onredelijk zijn! Het gaat niet goed.

Ik maak me erg veel zorgen om mijn kind."

 
Als ouder van een puber is het tegenwoordig niet altijd even makkelijk. Ze gaan steeds meer hun eigen gang met vrienden of achter een PC, smart-phone of de verschillende sociale media. Ping, Twitter, Hyves, Facebook. De wereld en de sociale media veranderen zo snel het is voor ouders soms haast niet bij te benen.
Hoe krijg je nog contact met ze, hoe dring je tot ze door.
En wat gebeurd er eigenlijk met je kind in deze fase van het leven.
In de hersenen is een proces bezig met volwassen worden en dit gaat met pieken en dalen.
Vaak lukt het prima om dit proces samen door te komen, soms met vallen en opstaan.
Het lukt ook niet altijd, je verliest grip op je kind en er gebeuren dingen die je niet wilt. Of je kind trekt zich terug, is niet te bereiken en je maakt je zorgen.

Er kunnen ook grote dingen in het leven van je kind gebeuren die niet gemakkelijk zijn, ouders die ruzie hebben, misschien uit elkaar gaan. Iemand die dierbaar is en ernstig ziek wordt of overlijd. Zaken die je je kind het liefst wilt besparen. 
 

Naast hulp/begeleiding voor je kind kan het soms ook verhelderend zijn om naar je eigen rol te kijken binnen de opvoeding. Wat doe ik eigenlijk in bepaalde situaties en waardoor doe ik dat. Soms schrik je misschien ook van je eigen reageren en is het ook fijn dat er ondersteuning is. 

Als ouder wordt je nauw betrokken in de begeleiding van je kind of jongere. 
 
Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen met de PuberPraktijk.
 
Telefoon 050-8200339 of 06-18556338
 

 
Comments