Hanny van Elburg

Door het werk in de praktijk met volwassen mensen werd voor mij steeds duidelijker dat veel volwassenen de basis van hun problemen al in de kindertijd oplopen.

Ik kreeg steeds duidelijker het besef hoe belangrijk het is om zo vroeg mogelijk kinderen te begeleiden in moeilijke situaties. Dit kan de schade en pijn die iemand oploopt in zijn of haar volwassen leven stukken beperken en voorkomen.

Het is zo belangrijk en het kan zo'n verschil maken als een kind een plek heeft waar het zich werkelijk welkom voelt en het de veiligheid heeft om zijn of haar verhaal te doen.

Volwassenen lopen vast, raken verstrikt in hun patronen. Maar in de kindertijd begint dit vaak al. Door hier juist in de kindertijd al mee aan de slag te gaan, maakt ook dat patronen nog niet zo diep ingesleten zijn en het vaak veel makkelijker is voor een kind om andere stappen te zetten.

Eigen ervaring met pubers

Mede door de leeftijd van mijn eigen kinderen en het besef dat deze periode een erg belangrijke is in je verdere leven is de reden geweest om de PuberPraktijk op te zetten. Het werken met jongeren en pubers vind ik geweldig om te doen.

Na de opleiding Diëtetiek en meer dan 12 jaar werkzaam te zijn geweest in de Psychiatrie heb ik een aantal opleidingsjaren gevolgd bij Ingeborg Bosch. Hier heb ik kennis gemaakt met de PRI.(Past Reality Integration)

Vanaf 2002 ben ik mij volledig op onze praktijk voor Integratieve Therapie gaan richten. In 2008 heb ik de opleiding voor kindercoach gedaan bij BGL.

Met mijn partner Bas Kremer heb ik naast mijn praktijk voor pubers en adolescenten, een praktijk voor Integratieve Therapie voor volwassenen.

Samen hebben we twee (puber) kinderen.