Inhoud psychofilosofie
Commentaar graag naar Eric Fienieg

Hier komen een aantal links  en downloads:

 

Klik deze LINK  eens aan. Wacht even totdat hij geladen is, wees ontspannen, receptief en spontaan, en zeg dan hoe je de danseres ziet dansen: rechtsom, met de klok mee, of linksom tegen de klok in. Als je haar "rechtsom" ziet dansen, dan is je rechter hersenhelft meer actief dan je linker hersenhelft. Als je haar "linksom" ziet dansen, dan is je linker hersenhelft gewoonlijk actief. Dit in verband met je synthetiserende of analyserende aanleg, ofwel: ben je primair religieus of wetenschappelijk van instelling?

Heb je een S-brein of een E-brein? Rare vraag, iedereen heeft toch eenzelfde brein? Maar het S-brein heeft door een hormonale dominantie van testosteron zijn systematische, analytisch-rationele hersenstructuren overmatig ontwikkeld ten koste van hersenstructuren voor de empathische, sociaal-emotionele kwaliteiten van het E-brein. Een S-brein komt dan ook het meest voor bij rigoureus autisme, bij hoogbegaafden, genieën en savants. Kijk hier, hier en hier. Zij scoren zeer gebrekkig op het emotionele quotiënt EQ. Het empathische E-brein wordt meer gevormd door de hormonen oestradiol, oestrogeen, progesteron en oxytocine. Kijk op deze site verder HIER en HIER.

De weg naar binnen, naar zelfkennis via zelfaanvaarding, vredig in beeld en tekst gebracht in dit diaprogramma THE ART OF BEING WELL

Identificeer je met een getal en het bijbehorende huis van je getal, en ga dan op je intuitie door de deur die je kies, en kijk dan of je jezelf trouw bent gebleven op je weg.... Klik HIER.

 

Een website openen met een zelfverzonnen naam, "Psychofilosofie", dat woord is immers in het woordenboek niet te vinden, ook niet zo snel door Google op het wereldwijde web te zetten, en dat geeft vrijheid en tijd om te schrijven. Dacht ik zo. Maar lees verder... 

 

Voorwoord

Inleiding

de humorthermometer

God, liefde, geluk als werkwoord

Homo Sciëntificus

de juiste Balans

Brights op de barricades

spirituele evolutie

Tijdgeest

Psychosofia

psychofilosofie-praxis 

 "werkelijk waar?"

Wat je gelooft, dat ben je zelf!”

De evolutie van de werkelijkheid

De postmoderne werkelijkheid

De existentiële geest van rede en geloof