ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ

ΟΜΑΔΕΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑΣ

Συναισθηματικό φαγητό ορίζεται η κατανάλωση της τροφής σε απάντηση προς τα συναισθήματά μας και όχι τα σήματα πείνας του σώματός μας. Κάποιοι από εμάς τρώμε όταν είμαστε ανήσυχοι, θλιμμένοι ή σε  σύγχυση, ενώ άλλοι μπορεί να τρώνε για να αποφύγουν τα προβλήματα τους. Είναι αυτό που μερικοί λένε «έφαγα ότι σοκολάτα υπήρχε στο σπίτι». Συνήθως τα τρόφιμα που καταναλώνουμε αυτές τις στιγμές είναι υψηλά σε λιπαρά και πλούσια σε θερμίδες, όπως τα τσιπς, τα κέικ, σοκολάτες.

Τι μπορούμε να κάνουμε γι' αυτό;

Υπάρχουν βήματα, υπάρχουν τεχνικές αντιμετώπισης του θέματος, αλλά πρώτα από όλα πρέπει να ζητήσετε βοήθεια.
Βοηθήστε τον εαυτό σας για να έχετε μια πιο ευχάριστη ζωή γεμάτη υγεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ -ΑΡΘΡΑ


ΟΜΑΔΕΣ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑΣ
Η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν και να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής τους πιο ικανοποιητικά. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων. Βελτιώστε την σχέση σας με τον σύντροφό σας. Μάθετε να ζητάτε σωστά, για να πάρετε αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη. Γνωρίστε τις δικές σας ανάγκες. ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΣΑΣ.

Η ομάδα μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πηγή νοηματοδότησης, υποστήριξης & δύναμης σε δύσκολες περιόδους κατά τις οποίες κάποιο μέλος της αντιμετωπίζει έντονο άγχος και συναισθηματικό αδιέξοδο.


ΟΜΑΔΕΣ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΑΝΙΚΟΥ

Η συχνότερη φοβία που οι άνθρωποι με Κρίσεις Πανικού αναπτύσσουν δεν προέρχονται από τους φόβους πραγματικών αντικειμένων ή των γεγονότων, αλλά κυρίως από το φόβο για μια ακόμα κρίση. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι άνθρωποι θα αποφύγουν ορισμένες καταστάσεις ή αντικείμενα, επειδή φοβούνται ότι αυτά τα ερεθίσματα θα μπορούσαν να προκαλέσουν άλλη μια κρίση.

Το βασικό σύμπτωμα – κλειδί της διαταραχής πανικού είναι ο επίμονος φόβος για μελλοντικές επιθέσεις πανικού. Η ομάδα θα ψυχοεκπαιδεύσει τα μέλη της πως να αναγνωρίζουν την ΚΠ, πως να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης τους, κ πως να λειτουργούν πιο ομαλά στην καθημερινότητά τους. (Διαβάστε περισσότερα στα ΝΕΑ - ΑΡΘΡΑ)


ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ,
ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ.ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΕΣΕΩΝ

Τέχνη ή τεχνική η επιλογή του κατάληλου συντρόφου?

Βελτιώστε την σχέση σας με τον σύντροφό σας. Μάθετε να ζητάτε σωστά, για να πάρετε αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη. Γνωρίστε τις δικές ανάγκες κ μάθετε να επικοινωνήτε με τον σύντροφό σας επικοδομητικά.

Άνθρωποι που δυσκολεύονται να προσεγγίσουν κάποιον άλλο για να κάνουν μια σχέση ή που δυσκολεύονται να διατηρήσουν μια σχέση ερωτικού ή φιλικού τύπου, βοηθιούνται ιδιαίτερα από τη συμμετοχή σε μια ομάδα αυτογνωσίας. Μαθαίνουν να επικοινωνούν πραγματικά, συνειδητοποιούν τα άκαμπτα ή υπερβολικά κομμάτια του εαυτού τους που δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις, έρχονται πιο κοντά με αυτό που θέλουν από έναν άλλο άνθρωπο, «εκπαιδεύονται» στην καλλιέργεια αισθημάτων αμοιβαιότητας και συνεργασίας. Παράλληλα, κατανοούν το πώς τα προσωπικά προβλήματα και η αυτοπεποίθηση επηρεάζουν τον τρόπο προσέγγισης και τη «μηνυματική» της συμπεριφοράς τους απέναντι στους άλλους.


ΟΜΑΔΑ ΚΡΙΣΕΩΝ ΠΑΝΙΚΟΥ
Ημέρα Διεξαγωγής: κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ βράδυ, 9:00 - 10:30μμ

ΟΜΑΔΑ ΣΧΕΣΕΩΝ
Ημέρα Διεξαγωγής: κάθε ΤΡΙΤΗ βράδυ, 9:00 - 10:30μμ

ΟΜΑΔΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ - ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΥΠΕΡΦΑΓΙΑΣ
Ημέρα Διεξαγωγής: κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ βράδυ, 8:30 - 10:00μμ

ΟΜΑΔΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
 Ημέρα Διεξαγωγής: κάθε ΣΆΒΒΑΤΟ ΠΡΩΙ, 10:30πμ - 12:00


Κριτήρια Συμμετοχής : Ομάδες ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο. Προηγείται αξιολόγηση από ομάδα ειδικευμένων ψυχολόγων.

Αριθμός ατόμων: ομάδες 8 - 10 ατόμων

Συχνότητα συναντήσεων
: εβδομαδιαία 1,5 ώρα συνάντηση.

Τόπος Διεξαγωγής
: Παλαιό Φάληρο.

Δηλώσεις Συμμετοχής & πληροφορίες : Τηλέφωνο 6930-440307
& 211 4094255

Comments