ΟΜΑΔΕΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η  ΑΛΛΑΓΗ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΕΡΘΕΙ  ΜΟΝΟ  ΟΤΑΝ  ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ  ΤΗΣ  ΠΑΡΟΥΣΑΣ  ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ  
ΧΟΡΧΕ   ΜΠΟΥΚΑΊ    

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ

Συνήθως στην αρχή μιας σχέσης, κυριαρχούν συναισθήματα αγάπης, στοργής και έντονης ερωτικής έλξης, τα παραπάνω όμως δεν κρατούν για πάντα. Και  όταν ξεκινούν τα  προβλήματα στη σχέση το ζευγάρι δε ξέρει πώς να τα αντιμετωπίσει.

Στην ομάδα θα συζητήσουμε τα βασικά προβλήματα που οδηγούν ένα ζευγάρι σε διαμάχη ή ακόμα και στο χωρισμό και με ποιον τρόπο μπορούμε να διαχειριστούμε την κατάσταση. Θα εξετάσουμε τους λόγους που δημιουργούνται συγκρούσεις, τις αιτίες τους, τις διαφορές στις αντιλήψεις των δύο συντρόφων, και κυρίως τις διαφορές στην επικοινωνία μέσα στη σχέση.

ΟΜΑΔΕΣ ΣΧΕΣΕΩΝ

Βελτιώστε την σχέση σας με τον σύντροφό σας. Μάθετε να ζητάτε σωστά, για να πάρετε αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη. Γνωρίστε τις δικές ανάγκες κ μάθετε να επικοινωνήτε με τον σύντροφό σας επικοδομητικά.

Άνθρωποι που δυσκολεύονται να προσεγγίσουν κάποιον άλλο για να κάνουν μια σχέση ή που δυσκολεύονται να διατηρήσουν μια σχέση ερωτικού ή φιλικού τύπου, βοηθιούνται ιδιαίτερα από τη συμμετοχή σε μια ομάδα αυτογνωσίας. Μαθαίνουν να επικοινωνούν πραγματικά, συνειδητοποιούν τα άκαμπτα ή υπερβολικά κομμάτια του εαυτού τους που δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις, έρχονται πιο κοντά με αυτό που θέλουν από έναν άλλο άνθρωπο, «εκπαιδεύονται» στην καλλιέργεια αισθημάτων αμοιβαιότητας και συνεργασίας. Παράλληλα, κατανοούν το πώς τα προσωπικά προβλήματα και η αυτοπεποίθηση επηρεάζουν τον τρόπο προσέγγισης και τη «μηνυματική» της συμπεριφοράς τους απέναντι στους άλλους. 


 Μάθετε τους τρόπους να βοηθήσετε τον εαυτό σας!Πληροφορίες για τα προγράμματα & τις Ομάδες:

Κριτήρια Συμμετοχής : Ομάδα ανοικτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Προηγείται αξιολόγηση από ομάδα Ψυχολόγων. 
Αριθμός ατόμων: ομάδες 6 -8 ατόμων
Συχνότητα συναντήσεων: εβδομαδιαία 1,5 ώρα.
Τόπος Διεξαγωγής
: Παλαιό Φάληρο.
Δηλώσεις Συμμετοχής
& πληροφορίες : 6930-440307 & 211 4094255

ΚΛΙΝΙΚΗ ΥΠΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Η υπνοθεραπεία μας παρέχει τη δυνατότητα, όχι με κανένα μαγικό τρόπο αλλά μέσω αλλαγών στη νευρο-φυσιολογία του οργανισμού μας, να αποκτήσουμε πρόσβαση στο «υποσυνείδητό μας» και να βρούμε τους τρόπους να κάνουμε τις επιθυμητές αλλαγές.

Παρέχουμε ατομικές συνεδρίες κλινικής υπνοθεραπείας, είτε ως αποκλειστική θεραπευτική πρακτική είτε σε συνδυασμό με Ατομικές συνεδρίες  ανάλογα με το θεραπευτικό στόχο αλλά και τις ανάγκες του θεραπευόμενου.


H Κλινική Υπνοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει να αντιμετωπίσετε θέματα όπως:

  • Αγχος / Κρίσεις Πανικού
  • Στρες
  • Φοβίες / Φόβοι
  • Διατροφικές Διαταραχές
  • Αυπνία / Προβλήματα Υπνου
  • Τραυματικές Εμπειρίες


ΟΜΑΔΑ ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗΣ

Η ομαδική ψυχοθεραπεία έχει στόχο να βοηθήσει τους ανθρώπους που θέλουν να βελτιώσουν την ικανότητά τους να αντιμετωπίζουν και να αντεπεξέρχονται στις δυσκολίες και τα προβλήματα της ζωής τους πιο ικανοποιητικά. Δίνει ιδιαίτερη έμφαση στις διαπροσωπικές αλληλεπιδράσεις των ανθρώπων. Βελτιώστε την σχέση σας με τον σύντροφό σας. Μάθετε να ζητάτε σωστά, για να πάρετε αυτό που πραγματικά έχετε ανάγκη. Γνωρίστε τις δικές ανάγκες κ μάθετε να επικοινωνείτε με τον σύντροφό σας εποικοδομητικά.

 Η ομάδα μπορεί να αποτελέσει μια σημαντική πηγή νοηματοδότησης, υποστήριξης & δύναμης σε δύσκολες περιόδους κατά τις οποίες κάποιο μέλος της αντιμετωπίζει έντονο άγχος και συναισθηματικό αδιέξοδο.

 Τα μέλη της ομάδας εκφράζοντας τις σκέψεις τους και ακούγοντας τις απόψεις των άλλων αντιλαμβάνονται ότι δεν είναι οι μόνοι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες, αλλά υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι αναφέροντας την εμπειρία τους θα τους βοηθήσουν να αποκτήσουν ένα ρεαλιστικό τρόπο σκέψης που θα τους οδηγήσει στην υιοθέτηση νέων δεξιοτήτων και συμπεριφορών.

 

     ΒΙΩΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ

Όλο και πιο συχνά τα τελευταία χρόνια ακούμε τον όρο «κρίσεις πανικού». Ένα πρόβλημα που απασχολεί και βασανίζει ανθρώπους που είναι γύρω μας κάνοντας την καθημερινότητά τους δύσκολη. Κάποιοι πάλι δεν γνωρίζουν καν τι είναι αυτό που τους συμβαίνει κ ξεκινάει μια αργή κ βασανιστική πορεία σε γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων. Τελικά τι είναι η «κρίση πανικού»? Πότε μου συμβαίνει? Γιατί? Πως μπορεί να αντιμετωπιστεί;

Η ομάδα αυτή απευθύνεται (όσο αναφορά στον τρόπο προσέγγισής τους προς το πρόβλημα): Στους ενημερωμένους και σ’ αυτούς που δεν γνωρίζουν τι τους ΈΧΕΙ συμβεί. Η κρίση πανικού και στις δύο κατηγορίες είναι η ίδια, απλά διαφέρει ο τρόπος που θα αντιδράσει ο κάθε άνθρωπος στα πρώτα κρούσματα μιας κρίσης πανικού και στο που είναι καλύτερα να καταφύγει για βοήθεια.