Videota Still -kuvaista 2

Videoiden valmistus Picasalla

Lataa ensin Picasan uusin versio ja asenna se koneelle. Ohjelma näyttää koneellesi tallennetut kuvat. Tiivistelmä ohjelman toiminnasta. Picasan avulla voit koostaa still-kuvista videoita, joita voi jakaa esimerkiksi Youtubessa tai Vimeossa. Molemmat ovat siis videoidenjakopalveluja, mutta erona on, että Vimeo ei näytä mainoksia.  


1) Valitse Picasasta kansio, jonka kuvia haluat käyttää. Voit järjestellä kansioita mielesi mukaan ja koota haluamasi kuvat vaikka yhteen erilliseen elokuvia varten tarkoitettuun kansioon. 3) Picasa koostaa kuvista elokuvaesityksen. Voit muuttaa kuvien järjestystä raahaamalla niitä. 

Työkalun oikeassa reunassa "Elokuva" -välilehdellä voit säätää kuvien vaihtumisen tyylin sekä ajastuksen. Kuvan mitat voit pitää 1024 x 768 ja ruksit paikoillaan. 
5) Voi lisätä kuvia esitykseen "Otokset" -välilehden avulla. Valitse kuvat hiirellä (sininen reunus) ja paina vihreää "plus" -painiketta. Voit hakea kuvia myös muista kansioista "Hanki lisää" -painikkeella.


7) Julkaisu verkossa. Etsi kuvakirjastosta "Elokuvat" -kansio, jossa tekemäsi video löytyy listan viimeisenä, tunnistat sen myös sinisestä reunuksesta.9) Näin löydämme tiedoston, voimme siirtää (kopio, 
älä poista)sen tiedostohallinnassa "Videot" -kansioon ja ladata verkkoon.


11) Mene Youtubeen, valitse oikealta "Lataa"- ja sen jälkeen nuolesta "Valitse ladattava tiedosto".
Valmiiden videoiden avulla voi esitellä reittejä, mökkejä, tuotteita.....  ne voidaan upottaa myös InariExplorer paikkatietojärjestelmään opastamaan käyttäjiä!

"Luo elokuvaesitys" -painike
                            V

 2) Paina näppäimistössä "CTRL" -painike pohjaan ja valitse videoon haluamasi kuvat. Paina sen jälkeen ylhäällä olevaa "Luo elokuva" -painiketta.
4) Valitsemalla "Dia" -välilehden voit otsikoida esityksen ja kirjoittaa kuvatekstit. Siirry kuvasta toiseen napsauttamalla hiirellä alareunan kuvia. 

Kirjoita tekstit oikealle teksti-ikkunaan. Kokeile pudostusvalikosta eri tekstityylejä.


  ->  

6) Kun kuvat ok järjestyksessä, kuvatekstit paikalla ja olet testannut elokuvan, paina "Luo elokuva" -painiketta. Picasa koostaa esityksen videotiedostoksi.  Palaa sen jälkeen "Kuvakirjasto" -näkymään.


8) Vie hiiri tekemäsi videon päälle ja napsauta hiiren oikeaa painiketta. Valitse valikosta "Paikanna levysltä". 10) Voit perustaa koneesi "Videot" -kansioon oman kansion näille tekemillesi julkaistavielle videoille. 

12) Latauksen käynnistyessä voit nimetä videon, laatia kuvauksen sekä päättää, onko video julkinen, piilotettu tai yksityinen. 
Comments