Verkkosivut Google sitesillä 3

Sivun muokkaus ja hallinta

1. Uuden sivun alareunassa on oletuksena kommenttikenttä ja tiedoston lisäys. Saat ne pois seuraavasti. Valitse "lisää" -valikosta "sivun asetukset".3. Muokkaa sivuston ulkoasua, tätä katsottiin ed. sivulla navigoinnin yhteydessä. Valitse kohta valikosta!5. Ylläpidä sivustoa, seuraavassa keskeisimmät toiminnot! Pääset ylläpitoon "lisää" -valikosta valitsemalla "ylläpidä sivustoa".7. Tärkeää sen sijaan voisi olla sivujen teemojen, värin ja kirjajasimien muuttaminen. Valitse ylläpitosivun oikean reunan valikosta ko. "Teemat, värit ja kirjasimet".
9. Sivujen jakaminen (julkinen, vain linkin saaneille, piilotettu). Napsauta hiirellä "jaa"-painiketta11. Voit muuttaa näkyvyysasetuksia ja käyttöoikeuksia haluamallasi tavalla julkisesta yksityiseen. Voit antaa käyttäjille myös erilaisia oikeuksia mm. muokata sivuja.  Kuittaa muutokset "tallenna"-painikkeella.
2. Poista ruksit sivun asetuksista, voit jättää ruksin kohtaan "näytä sivun otsikko". Muut voi ottaa pois. Tallenna muutos!4. Kokeile ulkoasun muotoilutyökaluja. Erikessn huomioitavaa on, että sivun leveyden voi määrittää kiinteäksi. Silloin kuvat ja tekstit eivät "veny ja vanu". Hyvä leveys voisi olla 1200 px, ruksi kohtaan muokattu. Kun lisäät leveyden tekstikenttään, paina ENTER -painiketta kuitataksesi muutoksen!!

Poistu "sulje" -painikkeella!
6. Huomioitavia asioita ylläpidon etusivulla: voit ottaa pois ruksin, näytä sivujen nimi yläreunassa. Usein tarpeeton, jos nimi on teksissä. Voit myös säätää sivut matkapuhelimelle sopivaksi. Mikään kentistä ei ole välttämättömyys sivujen toiminnan kannalta.8. Täällä pääset selailemaan valmiita teemoja ja muuttamaan sivun ulkoasua. Tämäkin aukeaa parhaiten kokeilemalla. Huomaa "tallenna" -painikkeen vieressä oleva "tyhjennä kaikki muutokset" -painike. Mikään ei voi siis mennä vikaan, tästä saat palautettua alkuperäisen ulkoasun.10. Kopioi sivujen linkki ja jaa se sähköpostilla eteenpäin. Voit kutsua muita käyttäjiä myös lisäämällä sähköpostiosoitteet myös kohtaan "kutsu käyttäjiä". Sivujen oikeuksia voit muuttaa napsauttamalla kohteesta "muuta". Oikeuksien muutos kohdassa 11. 


Comments