Tee itsellesi verkkosivut ilmaiseksi

Verkkosivut Google Sitesillä 1

Google Sitesin avulla luot suhteellisen helposti verkkosivuja. Palvelu on käyttäjälle ilmainen, edellyttää kuitenkin Google -tilin perustamisen. Kun olet perustanut tilin (tilin perustaminen), mene osoitteeseen https://sites.google.com, jossa voit perustaa yhden tai useamman sivuston. 

1. Kirjaudu osoitteessa sites.google.com. Voit kirjautua myös gmailiin (sähköposti) ja mennä sen jälkeen osoitteeseen sites.google.com, josta löytyy sivutyökalu. 

3. Niemeä sivusto kirjoitusikkunaan. Jos käytät jotain yleistä nimeä, saattaa nimi olla jo käytössä. Valitse tässä tapauksessa uusi nimi. Valitse sivumalliksi "tyhjä malli", voit vaihtaa mallia myöhemmin. 

Teeman voit välita myös tässä vaiheessa tai myöhemmin, tai tässä vaiheessa kts viereinen kohta 4. Kirjoita näkemäsi koodi ja paina "luo sivusto". 


5. Kun olet luonut sivut, saat näkyviin etusivun ja kirjoitustyökalut, lisää uusi sivu -työkalun, sivun toiminnot ja jakamistyökalun. 
7. Lisää valikko - käytä tutuimpia aluksi, kuten lisää kuva, linkki jne. Palaa muihin ominaisuuksiin vasta, kun hallitset perussivujen tekemisen. "Muoto"-valikon painikkeet ovat myös näkyvillä kirjoitustyökalussa (kuva 6). 9. Kannattaa valita erilaisia sivupohjia sen mukaan, kuinka kuvat ja tekstit haluaa sivuille asetella. 


11. Lisää sivuille kuva seuraavasti. Muokkaustilassa valitse "lisää" -valikko ja sieltä kuva. 13. Napsauta kuvaa ja se alkaa latautua verkkoon. 


15. Kuvan kokoa voit muuttaa helposti esivalinnoilla p (pieni), k (keskikokoinen) ja i (iso). Huomaa myös keskitykset, sijoittelut teksiin ja kuvan poistaminen. Kuvien sijoittelu mieluisaan paikkaan saattaa olla vaikeata. Hyödynnä silloin sivun asettelua ja siellä erilaisia sarakkeita. 17. Näytettävä teksit on maalaamasi teksti sivulla. Valitse kohta "verkko-osoite". Kirjoita tai copy/paste selaimen osoitekentästä. Laita ruksi "avaa uuteen ikkunaan". Paina ok ja testaa linkki.


2. Perusta sivut "luo" -painikkeella tai avaa jo tehdyt sivut, tässä "musiikki"


4. Huomaa sivujen nimeäminen ja sivujen sijainti. Jos sivut jo olemassa tai google ei anna sinun nimetä sivuja haluamallasi tavalla -> jätä nimi ennalleen, mutta muuta sijainnin muotoa, tässä lisättynä numeroita. 

Voit valita myös teeman annetuista vaihtoehdoista, joita voit vaihtaa ja muokata myöhemmin. 

6. Kirjoitustyökalut ovat tuttuja tekstinkäsittelystä. Vie hiiri painikkeen päälle, kursorin viereen ilmestyy teksti napin toiminnasta. Tekstin muotoilua! Katso myös valikot "lisää", "muoto", "taulukko" ja "asettelu".
8. Taulukkotyökalulla voi tehdä nimen mukaisesti taulukoita. 
10. Muista tallentaa muutokset aina "tallenna" -painikkeella

12. Sinulla on kaksi mahdollisuutta, ladata kuva omalta koneelta sivuille tai linkittää jos verkossa oleva kuva sivuille. Helpoin tapa on ladata oma kuva koneelta verkkoon seuraavasti. Valitse "lataa kuvia". Samalla aukeaa oman tietokoneen resurssien hallinta -> mene kuvakansioon ja valitse haluamasi kuva. 
14. Kun kuva on verkossa, valitse se ja paina ok. Kuva menee siihen paikkaa, jossa kursori oli, kun aloitit kuvan lisäämisen. 16. Linkin lisääminen, maalaa sana tai teksit, johon haluat linkin. Napsauta "linkki" -kuvaketta. Siitä aukeaa kohdan 17. lomake.

Comments