Palaute ja kyselylomakkeet

Palaute ja kyselylomakkeet ym. käyttö

Kuten kaikkien Googlen ohjelmien kanssa on, pitää sinulla olla tunnukset. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että luot itsellesi Gmail -sähköpostin, jolloin saat käyttöösi myös muut googlen työkalut. 


1. Kirjaudu Googlen palveluihin tunnuksillasi (gmail -osoite ja salasana) osoitteessa https://drive.google.com. Sinulle aukeaa dokumenttien hallintanäkymä. Älä lataa (liitä) Driveä omalle koneelle, vaikka se sitä jossain vaiheessa ehdottaisikin - voit tehdä sen myöhemmin!3. Sinulle aukeaa lomaketyökalu. Anna lomakkeelle ensin nimi - napsauta hiirellä kohtaa "Nimetön lomake" ja kirjoita. 

Jos käytät lomaketta itsenäisenä verkossa (et upota sitä www-sivuille), voit valita myös teeman. Tämä onnistuuu myös myöhemmin.  Sen jälkeen voit siirtyä tekemään kysymyksiä. 

5. Kun olet tehnyt lomakkee, valitse kohde, johon vastaukset tallentuvat. Voit tehdä sen alla olevan kuvan asetuksilla. Kaikki vastaukset tallentuvat yhteen uuteen taulukkoon.
7. Vastaukset Driven kansiosta, johon tämän kyslyn loita - tai sitteen tekemäsi lomakkeen valkoista.

  • "Näytä vastaukset" =vastaukset talukkolaskentalomakkeessa, jonka voi myös ladata koneelle jatkotyöstöä varten excel -muodossa
  • "Vastausten yhteenveto! = Numerisesti käsiteltävät vastaukset graafeina, kirjoitetut tiivistettyä otsikon alle... 2. Hallintanäkymässä voi perustaa uusia kansioita, luoda dokumentteja. 

Paina "Luo" -painiketta perustaaksesi kansio, johon teet suunnittelemasi kyselyn. Anna kansiolle nimi ja paina "Luo" -painiketta. Toista sen jälkeen sama, mutta paina luon nyt uusi lomake - vihreä täppä toiseksi alimpana.4) Kysymys/ vastaustyyppejä on useita erilaisia. Kokeile - testaa! Kirjoita lomakkeessa pyydettyihin kohtiin vähintään kysymyksen otsikko... monivalinnoissa myös vaihtoehdot ja vahvuuksissa asteikko. 


6. Jos haluat jakaa lomakkeen verkossa, paina "Lähetä Lomake" painiketta, poimi linkki ja jaa/lähetä se haluamallasi tavalla.
Upotettu lomake näyttää seuraavalle - ikkuna on pienennetty! Upotuskoodi löytyy "Tiedosto" -valikosta. Huomaa, että sinuun tulee pystyä lisäämään html-koodia verkkosivuillesi!
8. Esimerkki vastausten yhteenvedosta (täytä lomake). Kun lähetät sentarjoaa se mahdollisuuden käytä katsomassa vastaukset. Voit katsoa esimerkin myös alla olleesta linkistä. 

Vastaukset voi myös jättää piiloon, jolloin ainoastaa itse voi käsitellä niitä omilla tunnuksilla Drivessä. 


Comments