Company Profile


Het bedrijf ProTimber e.K. Dieter Wendt Holz Im- und Export is sinds vele jaren actief in de internationale houthandel. Wij leveren goederen voor de import, groothandel, de industrie en de zagerijen zowel in binnen als buitenland.

Wij zijn vooral gespecialiseerd in West-Afrikaans hout maar verkopen ook Europese houtsoorten zoals beuk.

In de meeste West-Afrikaanse landen beschikken wij over onze eigen infrastructuur, kantoren en wagenpark. Onze lokale medewerkers controleren telkens het hout alvorens het te verschepen. Eerst ter plaatse in het woud, dan in de zagerij en vervolgens op de kade voor het aanboord nemen. Het betreft hier alle gangbare soorten hout van die streken zowel boomstammen als gezaagd en geschaafd. Wij dragen de specifieke eisen van onze klanten zeer hoog in het vaandel.

In Europa, meer bijzonder in Duitsland, houden wij voor onze klanten een grote voorraad ter beschikking in stammen en gezaagd hout in volgende havens : Bremerhaven/Nordenham, Amsterdam en Antwerpen.

Het Afrikaans assortiment bestaat naast Bongossi (Azobé), Bilinga, Denya, Limba, Aniegre (Longhi), Ayous, Wawa (Abachi) verder ook nog uit Sipo, Sapeli, Khaya (Mahagony), Movingui, Bossé, Makoré, Iroko, Tola, Teak, Framiré, Koto, Niangon, Abura en Doussie (Afzelia). (Product Range)

In gezaagd en geschaafd hout bezorgen wij onze klanten alle afmetingen in bijzonder voor het maken van paardenstallen en sauna’s. Gelieve ons te contacteren voor verdere inlichtingen hieromtrent.

Wij leveren het hout zowel uit voorraad als FOB West-Afrika of FOT Europese haven, in container of op conventionele wijze verscheept.

Ons moederhuis bevindt zich in Bremen met onze eigem kantoren in Takoradi (Ghana), Douala (Cameroun), Kinshasa (RD Congo) en Libreville (Gabon).