- Informatii despre asigurarile de locuinta obligatorii

Ai auzit despre asigurarile de locuinta obligatorii?

Este o taxa impusa de stat.
 Toate locuintele vor avea o asigurare obligatorie impotriva dezastrelor naturale (prin legea 260/2008). Aproximativ 8 milioane de proprietarii sunt obligati sa plateasca 10 euro/an la cursul BNR din ziua incheierii politei pentru suma asigurata de 10000 euro  , in aceasta categorie intra casele din chirpici si respectiv  20euro/an  la cursul BNR din ziua incheierii politei pentru suma asigurata de 20000 euro pentru celelante tipuri de locuinte.

 Locuintele sunt asigurare in caz de cutremur, inundatii si alunecari de teren. 
Cea mai mare companie de asigurari a venit cu un plus pentru clientii,  pt locuintele din categoria A.
Au realizat trei tipuri de polite care sa satisfaca toate cerintele clientilor. Asta ce inseamna?

I. PAD PLUS EDITIE LIMITATA
Inseamna ca pe langa cutremur, inundatii si alunecari de teren, clientii primesc in mod GRATUIT asigurare de incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, izbire de catre vehicule, fenomene admosferice (inclusiv grindina), greutatea stratului de zapada, avalansa, apa de conducta, furt (inclusiv acte vandalice produse cu ocazia furtului), asigurarea  bunurilor  in valoare de 2000 euro, precum si un serviciu de asistenta in caz de urgenta, UN NUMAR DE TELEFON LA CARE CLIENTUL POATE APELA IN CAZ DE AVARII GEN S-A SPART TEAVA DE APA, GAZ, ETC .FIRMA REMEDIAZA URGENTA PANA IN 1000 RON GRATIS.

 
II. PAD PLUS BONUS
Inseamna ca pe langa cutremur, inundatii si alunecari de teren, clientii primesc in mod GRATUIT asigurare de incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, izbire de catre vehicule, fenomene admosferice (inclusiv grindina), greutatea stratului de zapada, avalansa, apa de conducta, furt (inclusiv acte vandalice produse cu ocazia furtului), asigurarea  bunurilor  in valoare de 2000 euro, precum si RASPUNDERE CIVILA FATA DE TERTI.

III PAD PLUS GOSPODAR
Se adreseaza persoanelor care locuiesc la casa si au anexe gospodaresti.
Pe linga despagubirile pt
cutremur, inundatii si alunecari de teren,  incendiu, trasnet, explozie, cadere de corpuri, izbire de catre vehicule, fenomene admosferice (inclusiv grindina), greutatea stratului de zapada, avalansa, apa de conducta, furt (inclusiv acte vandalice produse cu ocazia furtului), asigurarea  bunurilor  in valoare de 2000 euro(primite gratuit ca si la celelante polite),clientul primeste despagubiri si pentru anexe in cuantum de 5000 euro pentru suma de 5 euro.

Acte necesare:

- copie dupa buletin a propietarului
- anul constructiei blocului / casei.

CONFORM ART. 30, ALIN.2 DIN LEGEA NR 260/2008, NEASIGURAREA LOCUINTEI CONSTITUIE CONTRAVENTIE SI SE SANCTIONEAZA CU AMENDA DE LA 100 LA 500 LEI.Comments