Pro koirat

Pro koirat -sivusto luotiin ensisijaisesti jakamaan tietoa koirien käyttökohteista, tarpeellisuudesta, koiriin liitetyistä yleisistä hyödyistä, sekä kaikista niistä positiivisista ja hyvistä asioista joita koirat voivat ihmisten elämään tuoda. Sivustosta löydät mm. erittäin kattavan listan erilaisista koiraharrastuksista! Sivustoa laajennetaan pikkuhiljaa käsittelemään muitakin osa-alueita, ks. sivulinkit vasemmalla!

ks. uutiset - tarinoita, artikkeleja, piirustuksia, jne. kaivataan!

Johdanto


Kaikki ihmiset eivät tietenkään pidä koirista, saattavat pelätä(kin) niitä, tai eivät esim. allergian, liikuntarajoitteen tai muun sairauden takia voi pitää niitä itse. Toisille ihmisille koira taas on ns. yhdentekevä juttu, asia joka ei herätä sen kummallisempia ajatuksia puolesta eikä vastaan. Sitten on meitä jotka pitävät koirista, omistavat niitä, harrastavat niitä/niiden kanssa tai tekevät töitä niiden parissa/kanssa.
Monenlaista tallustajaa, kaksi- ja nelijalkkaista, meitä siis mahtuu tänne maapallolle, ihanteellisessa yhteiskunnassa tulisimme kaikki toimeen paitsi toistemme, niin myös toistemme koirien kanssa. Koirat (suomessa n. 800000) kuitenkin ovat täällä keskuudessamme - nyt ja aina.

Koska maailma ei ole kuitenkaan näin ihanteellinen, tämän sivuston myötä toivottavasti monen ymmärrys koirien pitämisen ja olemassaolon oikeutuksesta aukeaa hieman paremmin ja ylipäänsä ymmärrys koirien pitämisen motiiveista selvenee ja näin koirat voidaan nähdä (entistäkin) positiivisemmassa valossa.

Koiriin yhdistetään myös negatiivisia asioita siinä missä vaikka autoihin tai mopoihinkin. Jos näet koiran kakan keskellä katua, ja se (oikeutetusti) harmittaa sinua, niin kiroatko silloin mahdollisesti mielessäsi koiraa, vai sen omistajaa? Koirankakan tielle jättäminen on koiran ulkoiluttajan vastuulla, ei koiran. Koira kun ei osaa ajatella mitä se vastaantuleva kaksijalkainen hänen jätöksestään ajattelee. Koira "ymmärtää"* vain, että sen mikä menee sisään, on myös tultava ulos, ennemmin tai myöhemmin :)
*Koirien äly vastaa 2-2,5-vuotiaan lapsen älyä, lähde

Joskus koira voi purra tai näykkäistä ihmistä. Tämä voi johtua esimerkiksi aivokasvaimesta tai koiran kovista kivuista, jolloin koira saattaa reagoida primitiivisellä tavalla. Tarkka ja osaava koiranomistaja osaa tarkkailla koiraansa ja pyrkiä ennaltaehkäisemään tallaisia tapauksia viemällä koiran lääkäriin, mutta aina sekään ei varmasti ole mahdollista tai vain onnistu. Kaikesta osaamisesta ja parhaasta tahdosta huolimatta Ihminen on inhimillinen ja tekee virheitä koiran kasvatuksessa ja pidossa, siinä missä tekee virheitä omien lastensa, taloutensa, autoilun, ihmissuhteiden, ruuanlaiton, pyykkäyksen, ja kaiken muunkin suhteen. Joka tapauksessa lähtökohtaisesti ihminen vastaa aina oman koiransa teoista, oli tapaus (liki) mikä tahansa.

Valitettavasti on myös ihmisiä joilla ei koiraa saisi olla tai joiden taidot ja tietämys eivät riitä koirien pitämiseen, toiset rodut vielä ovat haasteellisempia kuin toiset. Kaikki koiranomistajat eivät osaa tai halua kouluttaa koiraansa ja jotkut jopa kohtelevat koiraa niin kaltoin, että tämä ei tulekaan toimeen ympäristönsä kanssa. Näitä tapauksia varten on osaavat ammatikseen koiria kouluttavat ammattilaiset, sekä eläinsuojeluviranomaiset. Jokainen meistä voi pitää silmänsä auki tällaisten tapausten varalta ja tarjota apuaan ja nouvojaan sitä tarvitseville.

---

Yo. lyhyen, ja varsin suppean, johdannon ideana on vain saada ihmiset ajattelemaan. Tämän sivun tarkoituksena on kuitenkin ennen kaikkea informoida ja muistuttaa, että koirien pitämiseen liittyy valtavan paljon hyviä ja positiivisia asioita, vaikka monesti uutiskynnyksen tuntuvatkin ylittävän vain ne yksittäiset negatiiviset tapaukset, jotka edustavat vain pientä marginaalista osuutta kaikesta siitä hyvästä mikä koiriin ja niiden pitämiseen liittyy.
Vai koska olet lukenut kirkuvankeltaisen uutisen siitä miten koira tuli emäntänsä syliin nukkumaan tai rapsutettavaksi ja aiheutti tälle hyvän mielen pelkällä läsnäolollaan? Entä koska viimeksi luit vastaavan etusivun "kohu-uutisen" koirasta joka avaa invalidisoituneelle isännälleen ovet ja laittaa valot päälle? .....juuri niin ;)

Hyvä olisi myös pitää mielessä, että kaikkea mitä keltainen lehdistö kirjoittelee, ei kannata pitää absoluuttisena totuutena, koska tällaisen uutisoinnin ensisijainen tarkoitus on herättää kohua ja saada ihmiset ostamaan lehti
. Usein ko. jutuista puuttuu kaikki se tieto mikä kertoisi tapahtuneen taustoista ja syistä ja auttaisi ymmärtämään miksi jotain ikävää on päässyt tapahtumaan (pääsääntöisesti vika löytyy kuitenkin taluttimen toisesta päästä, ei niinkään koirasta). Usein myös itse jutun sisältö, tai ainakin sen otsikko, voi olla liioiteltu ja sensaatiohakuinen.Toivottavasti viihdyt näillä sivuilla ja ehkä löydät jotain uutta ja mielenkiintoista, tai saat hyvän mielen lukemalla mukavia tarinoita :)


Copyright © 2015 Pro koirat -sivusto