FallOut: Проект Приют

A FallOut: Projekt Prijot több airsoft- és larpszervező által közösen tervezett, airsoft elemekkel tarkított élő szerepjáték, mely a Fallout sorozat világát ülteti át a Kárpát-Medence viszonyaira. Bár alapvetően a Magyar Airsoft Szabályzat legszigorúbb paraméterei határozzák meg a játékot (CQB szabályoknál is szűkebb mozgástérrel néhol milsim elemekkel), de a sebesülési / találati rendszer nagyban eltér a legtöbb airsoft játékokon megszokottól!

Maga az oldal kettős szerepet lát el, egyrészt a játékról kíván információkkal szolgálni, másrészt jelenleg referenciaszerepet tölt be, demonstrálandó a Google Sites (webhelyek) lehetőségeit. Szerintünk ez az oldal egy megfelelő kompromisszum a ráfordított munka és az elégséges tartalom viszonyát illetően, az ingyenes megoldások alkalmazásakor. Bár manapság már szinte mindent a facebookon, vagy a régi időkből megmaradt fórumokon oldanak meg az emberek, de néha szükség lehet komplex információkat strukturáltan megjeleníteni és / vagy archiválni képes felületekre.


FallOut: Projekt Prijot IV.


Végjáték


A 2009-10-11-es év sok szempontból érdekes volt a larpkedvelő emberek számára, különösen azoknak, akik szeretik a Fallout világát. Ezekben az években ugyanis két játéksorozat is futott párhuzamosan, mely ezen világba kalauzolt el. Egyik játéksorozatot a méltán híres miskolci Vadkanok Airsoft Team szervezte, mely a klasszikus játék világát jelenítette meg, Enklávéstól, BOS-osotól. A másik sorozat - melynek egyenesági örököse az idei játék - a Projekt Prijot néven futott, és a Kárpát medence elképzelt jövőképére alapozott a 2200-as években. Mindkét játék igen sikeres volt, de 2011 után mégsem követte őket folytatás. Egészen ezidáig!

Most, 2017-ben még egyszer újjáéled a Fallout világa, ezúttal a két játéksorozat szervezői közösen hozzák tető alá a mindkét sorozatnak lezárásul szánt finálét. Megtartva a Projekt Prijot világát, de rendszerében és szervezésében a miskolci csapat tapasztalatára és rutinjára alapozó 2017. május (26)-27-28-án “Fallout: Projekt Prijot IV. - Végjáték ” című játékot szeretnénk most beharangozni.

Nyíregyházán a Vay Ádám laktanyában szombat reggeltől egészen vasárnap délig nonstop ingame. A frakciók számára a játékot megelőző pénteki nap során lehetőséget adunk a saját területük berendezésére és megismerésére. 8000 Ft lesz a regdíj, előreutalásos rendszerben. Ebben a pályadíjon és standard kellékezésen kívül némi építőanyag, központi lőszerjavadalmazás és játékkal kapcsolatos költségek vannak benne, étkezés vagy szállás nincs.
Keményvonalas larp játékra lehet számítani, nincsenek kiegyenlített erőviszonyok, nincsen “szervezői Deus Ex Machina” és senki nem fog sajnálni, hogy mindenki összefog ellened, vagy éppen nem is foglalkoznak veled. De lesz intrika, lesz sok szociális interakció, lesznek rejtélyek, félrevezetések, árulások és persze sok boldog pillanat is (vagy nem).
A lőszer aranyáron (játékpénzben), a stimpak és kötszer szintén méregdrágán beszerezhető (saját lőszer nincs), tehát senki ne élje bele magát a BBlocsolós rambófeelingbe, mert csalódni fog. Nemcsak az airsoft fegyverek rúgnak labdába, moddolt nerf szigonyvetők, latex szögesbunkók, gumikések és gumihabfeszítővasak is meglephetik az egyszeri vándort (természetesen csak ha larpsafe minőségűek és hitelesen néznek ki) de arra senki ne számítson arra, hogy klasszikus kardvívást produkálhat a játékon! A “leütöm, behúzom a bokorba és kifosztom” azért bőven benne lesz a pakliban!
A játék szigorúan korhatáros, 18 év alatt nincs részvétel. A rendszer a MASZ 2015 CQB szabályokon alapul (néhol még szigorúbb is), nem ide kell a tuningpuskád hozni.
Ha úgy érzed nem szereted a szabályokat betartani, vagy nem tudsz veszíteni akkor ne gyere el. Itt nem az nyer aki “győz” hanem aki a játék szellemiségét képes elfogadni és megélni a világát.
A pálya változatos, sok épülettel és fedezékkel bár nem túl nagy, de azért bőven rohangálhatsz annyit, hogy lógjon a nyelved nap végére. A játék létszámlimites, és zömében a frakcióvezetők szaván múlik, hogy kiért hajlandóak felelősséget vállalni.


A játéksorozatról
  • A játék leghangsúlyosabb elemei a hiteles karaktermegjelenítés és komolyan vett szerepjátszás. Elsődleges célkitűzésünk az ésszerű keretek közti maximális valószerűség, valamint a posztnukleáris táborkép és életmód hangulatos megjelenítése.
  • A Projekt Prijot nem csupán egy játéknak, hanem egy több éven át tartó életút és folytatólagos világképépítő játéksorozatnak lett tervezve, melynek első felvonása 2009-ben zajlott le Pécelen, 2010-ben és 11-ben folytatódott és 2017-ben ér véget.
  • Alaposan kidogozott háttérvilág és a játékosok által befolyásolható történetmenet segíti a jobb beleélést, melyekről itt az oldalon több infót is találhattok.
  • A megcélzott hangulat a hidegháborús idők jövőképére épít, tehát a játékon megtalálható "háború előtti" holmik javarészt a 70-es 80-as évek retro jellegű cuccait jelentik meg a 2200-as évek képzelt jövőjében.
  • Bár használunk airsoft fegyvereket, de a játékon mégis kevés lövöldözés (kontakt) történik. A fegyverek erősen limitáltak mind torkolati energia mind lőszerjavadalmazás kérdését illetően.
  • A játékon annak meghívásos jellege miatt csak előjelentkezett és elfogadott játékosok vehetnek részt.
A weboldalról
  • Az oldal állapota korántsem végleges. Kisebb-nagyobb változtatások bármikor előfordulhatnak. Célunk, hogy egy ingyenes könnyen használható megoldást használjunk és mutassunk be.
  • Nem használtunk egyedi megoldásokat, kizárólag az eredeti sablonokat (nagyon minimális módosítással) és a beépített lehetőségeket alkalmaztuk. Kivételként csupán a játék logója és a címsor bannere szolgál, mely Coyote mester keze munkáját dícséri.
  • Az oldal paraméterezésére körülbelül 2-3 órányi munkát fordítottunk az első kattintástól számítva (természetesen a tartalmi elemeket nem számítva) mindezt úgy, hogy előtte sosem használtunk Google Sites-ot. Azóta legfeljebb tartalmi frissítések történtek.
  • Törekszünk arra, hogy a többi Google alapú szolgáltatás integrációját is szemléltessük, melyeket natívan kezel a Sites rendszere (értsd kb. két klikkből). Így megtalálhatóak az alábbi Google alkalmazások: Gdocs dokumentum, űrlap, táblázat, feltöltött fájl, Picasa webalbum, Youtube video, Gmaps térkép, Gmail, de ez a lista még bővülhet.