Fun

Забава 


Врачка във вестника или как БГ радио раздаде награди без да разбере
От: Екип на Dnes>bg
21.03.2007 17:57

Врачка във вестника или как БГ радио раздаде награди без да разбере
Лили Иванова в прочувствена поза, която по план трябва да заеме на 25 март. Снимка: Dnes>bg

Със сигурност повечето от вас са чели или гледали научнофантастични сюжети, в които актьорите живеят бъдещето в настоящето. Да, бе, знаем, че звучи сложно, но всъщност е просто.

Например, днес е четвъртък, но героят знае, че в събота ще се извие буря, която ще изтръгне големия, изсъхнал дъб в двора на съседката, която по това време нищо неподозираща ще си простира дрехите и трагично ще загине под кухата дървесина.

Нещо подобно се случи и в България и то със съвсем реално събитие -  наградите на БГ радио. Не, никой няма да простира гащи на сцената, нито пък ще падат отсечени дървета. Да започнем отначало.

Екипът на Dnes>bg отдавна е подготвен за събитието /раздаването на наградите/, което ще се проведе на 25 март. 2007 година. Тази неделя.

Първата пролетна утрин обаче доказа, че совите наистина не са това, което са.

Защото един български вестник - „Новинар“, изнесе нагледен урок за това, че предсказването на събития не е прийом само на дърти циганки, екстрасенси и разни оборотни врачки.

Отваряйки страница 14 на днешния брой, читателят остава шашнат, смутен, шокиран и стъписан. Направо слисан!

От гръмкото заглавие той, читателят, разбира, че нещо май е проспал няколкото дни до раздаването на наградите и събитието вече е минало. Че и нещо повече - Лили Иванова е пяла на наградите на БГ радио. А стига, бе!

А дали Лили Иванова знае, че на 20 март е пяла на наградите на БГ радио, които иначе се раздават на официална церемония на 25 март? Не че това е най-важното, дето се вика, но е хубаво жената да е наясно къде и кога пее.

Освен Лили, главни герои в научнофантастичния сюжет са още Графа, Камелия Тодорова и БТР, които „ни очароваха с изпълнението на парче от „Щурците“. Аа, не, нас никой не ни е очаровал, ще ни извинявате!

Белослава, и тя се оказа централно действащо лице, изпълнявайки новата си песен „Бягай от мен“, да не говорим за Дони, който пък специално се подготвил за церемонията и направил нов романтичен дует с Нети. Просълзихме се в аванс!

Дума да няма – искрено завиждаме на способността на колегите от Новинар да виждат толкова надалеч в бъдещето. Цели 5 дни напред! А и картината очевидно им е кристално ясна... поздравления :)

И въпреки че наградите вече са раздадени, Лили ни е попяла, а БТР са ни очаровали, все още имаме шанс да гледаме на живо наградите на БГ радио – на 25 март. Нещо като повторение.

Е, няма да сме супер изненадани кой какво ще ни изпее, но пък поне ще разберем кой каква награда взима. Това от Новинар не са успели да го видят. За щастие.

***