Kako priroda liječi?

Čaj za čišćenje jetre 
            Čaj se pravi ovako:Svjež list celera dodati u vrelu kipuću vodu da kuha nekoliko minuta.skinuti s vatre i pustiti da se ohladi poklopljeno.Procijediti i piti tri puta dnevno prije jela.Čaj je zdrav i vaša jetra će  mnogo lakše raditi svoj posao.

blic vijesti
U narodu i dalje ima onih koji se liječe starim prirodnim liječenjem.

Kod slabog vida potrebno je oči umivati čajem od majčine dušice.

To ponavljati svaki dan dok se vid ne popravi.A u hranu sipati u svako jelo malo majčine dušice.

Smirite živce
Uzeti jednu kafenu kašiku suhog bosiljka i preliti sa čašom tek prokuhane vode.Nije preporučljivo sipati više bosiljka na tu količinu vode. Poklopiti i ostaviti deset minuta.Pije se poslije jela.

Kamen i pijesak u bubregu

Čaj protiv kamena u bubregu

Od smjese rusomače i kukuruzne svile po 50 grama pripremiti čaj od 0,5 litra tek prokuhane  vode ,poklopiti i ostaviti da se ohladi,piti tokom dana umjesto vode.

Kod pijeska u bubregu

Kod pijeska u ubrezima preporučuje se jedna kašika maslinovog ulja s medom i limunovim sokom.


Naše oči ponekad ne slušaju,mislimo ma to je prolazno,ja vidim dobro.Medžutim,svaki dan vidimo sve slabije i na kraju se ustanovi da je vid oslabio.Liječnik možda kaže,to je starosno,ali nismo svi ostarili.Nedostaje li nam neki vitamin ili je neka bolest,ili nešto trreće?Ipak treba se javiti liječniku.
Uz liječnički tretman nije naodmet probati i ovo: Piti maslinovo ulje po kašiku dva puta u tjednu,zatim riba u jelovniku da se nađe bar jednom tjedno,dok orasi i mrkva mogu povremeno,kada nam se nađu pri ruci.Ali da to bude jednom i više puta tjedno.
Ko ima vremena treba praviti čaj od zovine(bazga)unutrašnje zelene kore,jedna šolja dnevno.
A sada ono veoma važno.U BiH,teće jedna voda koja se zove Guber,to je u blizini Srebrenice.Voda je žučkaste boje i liječi oči.Tu je nekada bila i banja,sada su tu samo ostaci,ali voda i dalje teće.Tom vodom se treba umivati svaki dan,ili u vidu kapi stavljati u oči,dvije tri kapi su dovoljne.Malo peće ali se issplati.Rezultati dolaze veoma brzo.To je i dokazano,ali u narodu i isprobano.Ja sam nedavno koristio tu vodu i dobro je bolje vidim,dok je supruga pravo progledala.Tamošnji mještani kažu da ta voda i mrenu skida.Tu ima i druge vode kao što je voda za sinuse,moj sin je izliječio tako sinuse,voda se ušmrakva u nos,malo je neugodno ali brzo se sve završi i sinusi nestaju.Zatim za željezo,anemiju i ženske probleme.Pa eto ,kako kaže Bosanski narod "bujrum".Kod nadutosti stomakaProblemi s varenjem,nadimanje stomaka,gasovi su izraženiji u zimskim danima zbog konzumacije teške hrane,ali nadutost  stomaka može govoriti o drugim zdravstvenim  problemima.

Zato kao preventiva može se koristiti nešto prirodno.Recimo čaj od nane,majčine dušice i tucanog kima.Jednu kašičicu ove smjese sipati u čašu vrele vode.Poklopiti  da osdsoji 10- tak minuta i piti svaki dan između obroka.Danas 2-3 šolje biti će dovoljne.
Nekad je dovoljan samo čaj od kamilice i sve bude u redu.
Zatim su tu i sjemenke kima,komorača i anisa,istucaju se i poslije obilnog jela može se sažvakati jedan prstohvat ove smjese,ili napraviti tinkturu(votka)od iste smjese i piti po malu čašicu po potrebi.
Slijedi čaj od lipe i lavande isti dijelovi,čaj treba da se ohladi i pije zaslađen lipovim medom.A neko će probati sa čašom jogurta. 
Ima tih recepata još dosta,ali ako neki od ovih ne pomognu ,onda pravac doktoru,jer kako je napisano na početku posta,možda su u pitanju drugi zdravstveni problemi.

http://www.ljekovite. ovdje čitaj još zanimljivosti.
Prikazuje se 4 stavki
život
Poredaj 
 
život
 
 
 
 
Prikazuje se 4 stavki
Comments