PREPELITA JAPONEZA

Afaceri      

Anuntul-meu.com - anunturi gratuite, nelimitat si fara inregistrare. Revista presei.

Add my expertise to your Google search results


 Cresterea prepelitelor...

 O afacere profitabila cu investitii minime

Cresterea prepelitelor este una dintre acele afaceri pe care le puteti demara si dezvolta cu eforturi minime. Si, intr-adevar, aceasta activitate prezinta cateva avantaje ce constituie adevarate binecuvantari pentru orice potential intreprinzator:

- In primul rand, nu aveti nevoie de un spatiu pretentios. Ati scapat astfel dintr-un foc de o serie de cheltuieli majore, deoarece o crescatorie de 500 de prepelite poate fi amenajata intr-un spatiu de numai cativa metri patrati, ce poate fi amplasat oriunde: intr-un grajd, intr-o boxa existenta in casa, pe un coridor, pe o veranda. Singurele conditii pe care trebuie sa le indeplineasca acel amplasament sunt legate de existenta unei temperaturi relativ constante si de lipsa zgomotelor si a curentilor.

- Volumul de munca necesar este minim. Dimineata se administreaza furajele ( o prepelita mananca pe zi in jur de 24-30 g furaj) si apa, iar seara se recolteaza ouale. Practic, tot ce aveti de facut este sa lasati prepelitele sa-si vada de treaba, ele fiind adevarate masini de ouat.

- Produsele obtinute de pe urma acestor pasari sunt cu totul deosebite, fapt care inlesneste considerabil comercializarea lor. Oul de prepelita este un produs dietetic si bogat in vitamine. Poate parea greu de crezut, dar, fata de oul de gaina, cel de prepelita contine de cinci ori mai mult fosfor, de 7 ori mai mult fier, de sase ori mai multa vitamina B1 si de 15 ori mai multa vitamina B2. Ca urmare, e logic ca el sa stea la baza tratamentelor unor boli diverse. Iar in ceea ce priveste carnea acestor pasari, va reamintim ca prepelitele au fost dintotdeauna vanate pentru carnea lor delicioasa. Faptul ca ele aproape nu mai exista in stare salbatica este o proba in acest sens. Clientii sunt consumatorii individuali, care se pot aproviziona fie direct de la dvs., fie prin intermediul unui punct de vanzare amplasat intr-o piata agroalimentara, dar si angrosistii sau magazinele alimentare. Restaurantele si alte unitati de alimentatie publica pot deveni de asemenea clienti fideli si chiar parteneri cu care sa incheiati contracte ferme de aprovizionare. Si nu trebuie neglijate nici firmele de export, specializate pe produse alimentare, care pot asigura o valorificare superioara pe piata internationala, unde ouale si carnea de prepelita sunt foarte solicitate.