ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ  

Το πιο εύκολο πράγμα είναι να φτιαχτεί ένα καλό site για το χωριό μας και σίγουρα αργότερα θα κάνουμε ένα καλύτερο, πληρώνοντας χώρο αλλά και ανθρώπους για το design  . Τα χρήματα γι αυτό θα υπάρξουν (δεν είναι άλλωστε και πολλά). Αυτό που δεν μπορεί κανείς να το κάνει όσο και  να πληρώσει είναι να γραφούν οι ιστορίες του χωρίου μας καθώς και οι ιστορίες των οικογενειών  του.  Αυτές τις γνωρίζουν μονό οι άνθρωποι του χωριού μας και αυτούς παρακαλούμε να μας τις στείλουν. Θα θέλαμε για κάθε οικογένεια  να κάνουμε διαφορετική σελίδα βάζοντας φωτογραφίες αλλά και την ιστορία της, αυτό μονό κάποιος από κάθε οικογένεια μπορεί να κάνει. Μπορείτε να μας στείλετε με οποιονδήποτε τρόπο μέσα από email η στο blog ότι θέλετε.

Δεν θέλουμε να φτιάξουμε ένα site που να λέει μονό ότι <Το χωριό Πράσινο βρίσκεται στο Δήμο Κλείτορος στο νομό Αρκαδίας και απέχει από την Τρίπολη 50 χλμ. …………κλπ >. Θα θέλαμε να φτιάξουμε ένα siteπου οποίος το βλέπει αν όχι να συγκινείται τουλάχιστον να αντλεί από αυτό αρκετές  πληροφορίες  

  

 

 

πατηστε εδω για τον δορυφιρικο χαρτη του χωριου μας

 
  Η ιστοσελίδα αυτή έγινε για να φέρουμε κοντά μας όλους τους όπου γης Πρασινιώτες και φίλους του Πρασίνου - Γορτυνίας

 
 Το χωριό Πράσινο βρίσκεται στο Δήμο Κλείτορος στο νομο Αρκαδίας και απέχει από την Τρίπολη 50 χλμ. Παλιά λεγόταν Καρνέσι. Μόνιμοι κάτοικοι σήμερα είναι 120 και ασχολούνται με την γεωργία, την κτηνοτροφία και τη μελισσοκομία. Το χωριό βρίσκεται σε υψόμετρο 850μ. και διαθέτει επίσης κάμπο με πολλά ποτάμια. Εκεί παράγονται και τα ονομαστά μήλα Τριπόλεως (της ποικιλίας ντελίσιους).

Στο κέντρο του χωριού βρίσκεται η πλατεία με τον πολιούχο Αγ. Κωνσταντίνο και δίπλα ένας τεράστιος πλάτανος ο οποίος έχει ηλικία άνω των 150 χρόνων και προσφέρει τη δροσιά του στους παραθεριστές το καλοκαίρι. Έχει ένα παραδοσιακό καφενείο που μπορείς να απολαύσεις τον καφέ σου κάτω από τον πλάτανο.

Απέχει από την Αθήνα μόλις 200 χιλιόμετρα  Το καλοκαίρι και ιδιαίτερα τον Αύγουστο παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα, αφού το χωριό μας το επισκέπτονται πάρα πολλοί Πρασινιώτες από το εξωτερικό και πολλά μέρη της Ελλάδος.


Located in the northern part of Arkadia, Prasino is a mountain village (altitude 850m) which is only 200km far from Athens and 50km far from Tripoli. Its few residents are, mainly, farmers. During summer, and especially in August, many people from all over Greece and abroad visit the village.

 

 
 

ċ
brish.jpg
(48k)
PRASINO ARKADIAS,
5 Δεκ 2008, 11:10 μ.μ.
Comments