Massages


OUDE BORG 25, 9753 BV HAREN (GN), tel: 050-5346190/06-10021467             K.v.K. 02083823

 
 
Wat Praktijk Oude Borg voor u kan betekenen op het gebied van massagebehandelingen.

Sportmassage is een spierontspannende massage waardoor u na het sporten zonder spierpijn of vermoeidheid verder kunt of, in geval van een blessure, een behandeling die door het toepassen van verschillende massagetechnieken komt tot een verbeterde conditie van uw spieren. 

De sportmasseur is geschoold in het aanleggen van beschermende tapes en bandages waardoor nieuwe blessures worden voorkomen. Tevens kan de sportmasseur u adviseren omtrent herstelbevorderende maatregelen.

Als u een ontspannende massage wenst of wanneer u stressklachten heeft, kunt u bij Praktijk Oude Borg terecht voor voor Shiatsutherapie. De moderne Shiatsutherapie, soms beter bekend als "drukpuntmassage" is een zeer gestructureerde behandelingsmethode waarbij op de ontblote huid wordt gewerkt, op een behandeltafel. Shiatsutherapie heeft een gunstige werking op o.a. het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de ademhaling, het hart en bloedvaten, het zenuwstelsel en het geestelijk functioneren.

Ter bestrijding van lichamelijke kwalen kan ook Voetreflexologie worden toegepast. Een goede Voetreflex-behandeling kan, ook in gevallen waar andere therapieën geen succes hebben gehad, goede resultaten geven. Het lichaam wordt door het stimuleren van zones op de voetzool welke corresponderen met de organen in het lichaam in balans gebracht. Hierdoor kan het zelfhelend vermogen van het lichaam zijn werk gaan doen. Voetreflexologie is een ervaringstherapie.

Segmentale Massagetherapie wordt gebruikt als een aanvullende therapeutische massage die buiten het gebied van de klassieke massage en sportmassage valt. Door middel van deze massage kunnen storingen in inwendige organen en functies daarvan, welke zich manifesteren in de huid door overgevoeligheid van de overeenkomende huidzone, worden behandeld. Vooral wanneer door spanning of stress er in het zenuwstelsel een chronische overbelasting is ontstaan waardoor het functioneren van spieren en organen gestoord is, kan deze gerichte behandeling uitkomst bieden.

Bindweefselmassage is enigzins te vergelijken met de Segmentale Massagetherapie. Door deze stevige massagevorm wordt het onderhuidsbindweefsel geprikkeld. Hierdoor ontstaat een wisselwerking tussen organen, bloedvaten, huid, spieren, pezen en botten waardoor herstel lokaal en totaal plaats kan vinden. Bindweefselmassage kan worden toegepast wanneer klassieke- of sportmassage niet het gewenste resultaat biedt.

 

 

"Praktijk Oude Borg helpt"

Bel voor informatie en/of een afspraak naar (050) 534 61 90
 

 naar boven