WERKZOEKEND‎ > ‎de Broekriem‎ > ‎

Enschede


Op 8 Maart bezocht ik Enschede om de Lach workshop te volgen die gegeven werd door 
oprichter Saskia van Velzen Laughter Yoga Leader/Teacher  Lachwinkel.nl
De sessie duurde 2 uurtjes, van 10 tot 12, dus ik had een lange trein reis gemaakt om deze sessie te kunnen volgen, maar het bleek echt de moeite waard.
Leuke mensen, grappige oefeningetjes, een goede sfeer, lachen gieren en brullen, maar ook elkaar beter leren kennen. Saskia zorgde ervoor dat we ons op ons gemak voelden zodat we onze eigen lach konden erkennen en herkennen. Van lieve lachjes naar zuchtende lachjes en schaterlach of bulderlachjes. Ook kregen we een pen, zakje met ballonnen en een schrift met oefeningen.
De vraag, hoe voel je je nu vlak voor deze workshop en hoe voel je je na deze oefeningen was confronterend, maar gaf voor iedereen een positief resultaat. Iedereen was ontspannender geworden en had iets geleerd, gelachen en zich een gevoeld met de groep. Er waren een aantal gekke momenten bij, maar het lachen om het lachen werd voor bijna iedereen steeds makkelijker.
Dat je in 2 uurtjes zoveel energie kan gebruiken en krijgen van een beetje gek doen en met elkaar actief te lachen was voor velen een wonder, want ondanks dat het de hele dag regende in Enschede was mijn dag top en kon ik met een glimlach terug naar Alkmaar. 
Heen en terug ongeveer 6 uur aan reistijd, ... maar de 3 a 4 uurtjes in Enschede waren een herinnering die ik graag niet meer vergeet. Want leren lachen is de basis van een leuker leven.
Ik weet dat ik zelf soms moeite heb om me te ontspannen en de dingen met een beetje humor te zien, omdat ik graag veel over het leven nadenk en een erg serieus mens ben. Maar sinds vandaag wil ik me ook meer gaan uiten via een lieve glimlach of een schaterlach.
Comments