Veganismedag

Op Zondag 19 Maart 2017 was de 1e Veganismedag in DeWar.nl in Amersfoort.


Om 11:00 was ik al op de locatie, dus besloot ik om nog 60 minuten te gaan wandelen, zodat ik rond 12:00 bij de opening van het programma zou zijn.Op zondag 19 Maart 2017 was iedereen die interesse had in veganisme welkom op de culturele broedplaats De WAR in Amersfoort. er was een gevarieerd programma!

de start was om 10.30 met een kindervoorstelling 'juwelen oma' (vanaf 5 jaar) in Theaterzaal SpullenLab door Marjo Dames www.verhalenvertelster.nl (Waardebepaling achteraf).

Vanaf 12 uur;

Rond 12 uur begon de warenmarkt met verschillende aanbieders van veganistische producten en etenswaren. 

Vegan Mission www.veganmission.nl was aanwezig met een mooi assortiment aan vegan producten en de Nieuwe Graanschuur uit Amersfoort zal diverse cateraars leveren die ieder hun eigen specialiteit maken. 

De Kleine Kookfabriek neemt heerlijke veganistische kaas (NiQAAS) mee (en nog veel meer!). 

Ook was Marieke Griffioen van VEGNL / Vegan Education Group met een informatiestand en 2 collega's naar De WAR gekomen. Dit was maar een greep uit het programma, luister naar de interviews via soundcloud ! 


Ook was er een informatiestand waar je materialen van PETA, Stichting Veganisme en de organisatie WAKKER DIER kan bekijken en meenemen.

Kinderen kregen een plek om te spelen en om gezellig aan een moestuintje te tuinieren bij Nina en ze mochten potplantjes versieren of aan de slag met stoepkrijt .

Tussen 14.00-15.00 was er een lezing vanuit Transitieschool over vervangen van dierlijke producten.

'De vrolijke veganist' Floris van den Berg gaf daarna een lezing om 16.00 (Waardebepaling achteraf) waar je bij wil zijn en neemt zijn boek 'de vrolijke veganist' ook mee.

In de avond was er een veganistische Smullenpannen, onder andere Vito Almeida, Niels en Viona van de Zoete Biet en Harmen en Diana van De WAR gingen kokenga ook naar het videokanaal van : filosoof Floris van den Berg


luister naar de online podcasts-interviews gemaakt tijdens de 1e Veganismedag in Amersfoort.

veganismedag soundcloud playlist

Comments