RFGP

PraatNederlands zoekt contact met vluchtelingen en journalisten die zich willen inzetten voor de vluchtelingen en het vertellen van hun verhalen.

Een nieuw concept : RFGP : Reporters For Global Peace RFG Magazine  

Tijdens de lancering van RFG Magazine was PraatNederlands.nl aanwezig. 


Naar Nederland gevluchte journalisten krijgen een podium om te publiceren. De Coöperatie en On File hebben samen het initiatief genomen voor het internetplatform RFG Magazine.

In technische zin werkt het net als Reporters Online, het is een plek waar journalisten direct hun stukken kunnen publiceren en verkopen via Blendle (binnen Blendle en daarbuiten met de Blendle-knop).

Teun Gautier van De Coöperatie : ‘We gaan met name de individuele artikelen pushen, daar zit prachtig materiaal tussen. Het gaat er om dat het perspectief en de ervaringen van deze journalisten een plek krijgen in het maatschappelijk discours. We gaan werken met mensen die ruime journalistieke ervaring hebben. Reguliere media kunnen op deze manier ook zicht krijgen op talenten uit deze groep.’

Ook hopen de initiatiefnemers dat er een samenwerking ontstaat tussen gevluchte journalisten en leden van De Coöperatie. Er is geld om stukken te redigeren en te vertalen en om Nederlandse journalisten te verbinden met niet-Nederlandse journalisten.

Op 30 maart wordt het plan toegelicht tijdens het Journalistencafé van On File aan de Singel 46. Aanmelden kan hier.


https://www.eventbrite.nl/e/tickets-journalistencafe-1-welkom-in-de-nl-journalistiek-33017720892Comments