Journalist Van Het Jaar

NVJ Journalist van het jaar 2016 Sarah Sylbing en Ester Gould SCHULDIG

YouTube-video


Villamedia kiest elk jaar de Journalist van het Jaar. 
Op 2 Februari 2017 was het voor de eerste keer dat er ook genomineerden werden geselecteerd en dat de prijs werd uitgereikt na stemmen en jury overleg.

Vijf journalisten, onder wie 2 duo’s, waren genomineerd voor de prijs Journalist van het Jaar 2016. Het ging om Zembla-journalisten Ton van der Ham en Norbert Reintjens, Volkskrant-correspondent Ana van Es en programmamakers Sarah Sylbing en Ester Gould.
Programmamakers Sarah Sylbing en Ester Gould zijn samen uitgeroepen tot Journalist van het Jaar 2016. Het duo krijgt de prijs voor hun documentaireserie Schuldig (HUMAN), over mensen met schulden in de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord.

Volgens de jury van de vakprijs zijn Sylbing en Gould meesters in het verhalen vertellen. "Hoewel dat Schuldig een documentaire is, lijkt het soms meer een dramaserie waarbij je benieuwd bent naar elke volgende aflevering", aldus Villamedia. "De perverse manier waarop wij in Nederland omgaan met mensen in de schulden is onderwerp van brede maatschappelijke en politieke discussie geworden."

2-2-2017 15:30-19:00
Raadhuis
Dudokpark 1
1217 JE Hilversum
Nederland


Vorig jaar won Bas Haan de prijs: 

YouTube-video

3-2-2016 was het de 1e keer dat Stijn Gabeler dit evenement filmde.

Camera & Edit : Stijn Gabeler
Stichting GODOGOOD
http://www.WieWaarWat.TV
PraatNederlands@gmail.com

Comments