Belgie

#praatnederlands zoekt sponsoring voor de Belgische markt, https://t.co/SdFv0zQcDY om praatnederlands .be op te zetten. Steun ons !

— PRAATNEDERLANDS (@:praatnederlands) 25 maart 2017
bekijk de VIDEO PLAYLIST : HOSTELS in Belgie - door PraatNederlands.be
Samenwerken...?  Het onderzoek naar het aanbod in de Belgische markt van de Nederlandse taal en de mogelijkheden voor immigranten om te kunnen integreren in de EU met de Nederlandse taal heeft mij gebracht naar ATLAS in Antwerpen.

Samen met Leonie Munster ging ik naar Antwerpen om te kijken waar er mogelijkheden zijn voor samenwerkingen,.. activiteiten ontwikkelingen en het opzetten van PraatNederlands in Belgie.


Vanuit Antwerpen zoek ik naar contacten in Belgie, ...


In een van de hostels waar we overnachten komen we s' ochtends er achter dat het niet is toegestaan om een hondje mee te nemen. We besluiten vanuit het Boomerang Hostel te verplaatsen naar ABHostel.com

Nog even geniet ik van een kopje koffie en een gesprekje met de Russische dame Alena Vavilova die bij dit hostel werkte. Een goed gesprek in het Engels. Wat mij opvalt is dat veel Expats en toeristen in Antwerpen verblijven, maar dat deze meestal geen Nederlands spreken en de taal ook niet proberen te leren. Dit omdat het geld kost en omdat ze meestal niet lang in Belgie denken te blijven.Het doel om ook PraatNederlands.nl in Vlaanderen mogelijk te gaan maken en om PraatNederlands.be te gaan activeren is een ambitie die ik zeker wil mogelijk maken, hiervoor zoek ik sponsoren, zodat ik het concept van PraatNederlands ook voort kan zetten buiten Nederland.

PraatNederlands is een platform voor mensen die met elkaar inverbinding willen staan, de taal willen leren en met taaltools en vanuit evenementen en projecten willen samenwerken, Een onderdeel van PraatNederlands zal zich gaan richten op leren of afleren, coaching en het verwerken van trauma, angst en pijn, zorgen verlichting en het aanmaken van andere gedachten en gevoelens en gedrag bij mensen die behoefte hebben om hun oude gedrag en gevoel en gedachtens los te laten. Via workshops, trainingen en sessies die mensen met elkaar verbinden willen we kennis overdragen, tijd met elkaar doorbrengen en succesvolle resultaten bereiken, interessante dialogen voeren en elkaar verrijken door elkaars mening te accepteren en respecteren, elkaar te ondersteunen en met elkaar in gesprek te gaan over de mogelijkheden die er kunnen zijn om samen te werken aan educatieve en informatieve producties, ...
Het is voor mij een fantastische kans om met mensen in contact te kunnen komen en vanuit locaties te kunnen denken over taalgebruik, communicatie en creatievormen, culturele en sociale aspecten, journalistieke kansen en ondernemingsvormen.
Het is mijn doel om mensen met elkaar te verbinden en om met mensen samen te werken zodat ik mijn  kennis kan overdragen maar ook kennis kan ontvangen.De Nederlandse taal is een middel om met elkaar in verbinding te staan.
Meer contact mogelijkheden en maakbare projecten ontwikkelen kan ervoor zorgen dat mensen nog bewuster,gezonder en gelukkiger leven.
Comments