kinderboeken over dyslexie

Praktijk K.A.Keizer - kinderpsychiater 

 • IK BEN NIET BOM
  Sander is verhuisd en alles gaat anders. De nieuwe klas pest hem met zijn leesprobleem, woorden en letters dansen voor zijn ogen, maar gelukkig kan hij wel goed voetballen. Op een avond na de voetbaltraining ziet hij een vrachtwagen bij school staan. Er worden dozen gela den. Na het weekend blijkt er ingebroken te zijn. Kon hij nu die letters op die vrachtwagen maar terughalen... Samen met klasgenoten probeert hij de diefstal op te lossen.

  Ik ben niet bom! 
  is een serie voor kinderen met dyslexie: Leuke, spannende, soms historische, soms ontroerende verhalen met aangepaste tekst: een zin op een regel, niet te lange zinnen, een fijne bladspiegel, niet te moeilijke woorden en geen AVI-niveau. 9+ jaar.

  Marion van de Coolwijk, Uitgeverij de Fontein, 

  ISBN 9026119011, €12,50.

 • KLAARTJE BOON SPELT  P.R.O.B.L.E.M.E.N 
  Klaartje wil ontzettend graag beroemd worden, en zo misschien alle problemen ontlopen. Want dat doet immers Kat Kattenburg, de meisjesdetective van tv ook. Als ze nu eens tijdens de opvoe ring van schooltoneel ontdekt wordt, hoeft ze vast niet meer aan de spelwedstrijd mee te doen. Want waarom schrijf je nacht als nacht en niet n8? Soepellopend, vrolijk verhaal met geestige illustraties. 
  8+ jaar.

  Lauren Child, Uitgeverij Van Goor, 
  ISBN 9000035554, € 15,-.
   

 • REIS DOOR DE TIJD
  De niet-flitsende uitgeversmuis Geronimo Stilton - hij verzamelt het liefst antieke kaaskorstjes - raakt altijd tegen zijn zin in bij een of ander avontuur betrokken. In het nieuwste boek belandt hij door een mysterieuze brief, die naar kaas ruikt, in het dinosaurussentijdperk. Doordat het verhaal van actie naar actie gaat, het taalgebruik niet te moeilijk is, het lettertype groot, de typografie vol grapjes zit en de illustraties prachtig zijn, genieten veelkinderen van deze avonturen. Er zijn dikke en dunne avonturenboeken. 
  8+ jaar.

  Geronimo Stilton, Uitgeverij De Wakkere 
  Muis, 
  ISBN 9085920272, € 21,50.

 • ZOEKLICHT DYSLEXIE
  Speciale serie voor dyslectische kinderen. Met een cd waarop de moeilijke woorden worden doorgelicht. Door een speciaal ontwikkeld lettertype verwarren kinderen de letters minder snel. De hoofdstukken zijn kort, net als de zinnen. Aanrader.
  Uitgeverij Zwijsen of telefoon 013-5838800.

 • JUFFROUW SANNE 
  Een
  lijst met boeken over dyslexie van kleuterjuf Sanne van de Lusthofschool in Voorburg

terug