Μια συγκινητική Διαδικτυακή Εκδήλωση Επιβράβευσης των Νικητών του Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Ζωγραφικής, που διοργάνωσαν κατά την περασμένη χρονιά το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» και η Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας στο πλαίσιο του Επετειακού Έτους «Θερμοπύλες -Σαλαμίνα 2020», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021. Ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ζωγραφικής πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας και είχε ως θέμα  «Η μάχη των Θερμοπυλών και η ναυμαχία της Σαλαμίνας ως θρίαμβος της θέλησης και ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού». Ο διαγωνισμός απευθύνθηκε, με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, σε μαθητές των τάξεων Α΄- ΣΤ’ Δημοτικού, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε σχολεία της ομογένειας, και βράβευσε δύο έργα από κάθε ηλικιακή κατηγορία και τάξη.Τους μικρούς μαθητές και ταυτόχρονα μεγάλους νικητές υποδέχτηκε η κυρία Βαρδινογιάννη η οποία άνοιξε την εκδήλωση με ομιλία της. Τους μαθητές χαιρέτησε η Πρόεδρος της Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας κυρία Αικατερίνα Λέγγου, και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης των έργων:  Μιχάλης Αρφαράς -  ζωγράφος, Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα «Χαρακτικής», Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας, Βάνα Ξένου - γλύπτρια, Ντόρα Ρογκάν - Κριτικός Τέχνης, και Τάκης Μαυρωτάς, Διευθυντής του Εικαστικού Προγράμματος του «Ιδρύματος Βασίλη και Μαρίνας   Θεοχαράκη», ενώ τα συγχαρητήριά τους έστειλαν οι: Shanna Ingram Papadimos – ζωγράφος και Σωτήρης Σόρογκας - ζωγράφος, Ομότιμος Καθηγητής στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. 
Με την ευκαιρία του Επετειακού Έτους Θερμοπύλες-Σαλαμίνα 2020, το «Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη» σε συνεργασία με την Παιδική Πινακοθήκη Ελλάδας προκηρύσσουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο: «Η μάχη των Θερμοπυλών και η ναυμαχία της Σαλαμίνας ως θρίαμβος της θέλησης ως ο θεμέλιος λίθος του Δυτικού πολιτισμού» Ο διαγωνισμός αφορά στην δημιουργία ζωγραφικών έργων αφιερωμένων στον εορτασμό των 2500 χρόνων από την Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας. Βασικός σκοπός μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας είναι η καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης των μαθητών και η άνθηση του διαπολιτισμικού καλλιτεχνικού διαλόγου. Μέσα από αυτή τη διαδικασία, οι μαθητές μαθαίνουν να σκέφτονται κριτικά, να συνεργάζονται, να ερευνούν, να εκφράζονται, να δημιουργούν και να επικοινωνούν. Παράλληλα, οι εκπαιδευτικοί αποκτούν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν νέους τρόπους διδασκαλίας, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η σύνδεση του σχολείου με το κοινωνικό και πολιτιστικό περιβάλλον. Η εστίαση στην σπουδαιότητα της ιστορίας ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της εποχής μας και στο έντονο ενδιαφέρον των παιδιών και εφήβων για το επίκαιρο αυτό ζήτημα. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στον πολιτισμό και στο ελεύθερο πνεύμα, στην υπεράσπιση της ειρήνης και της ελευθερίας.
Το σύνολο του περιεχομένου της παρούσας ιστοσελίδας, όπως κείμενο, εικόνες, γραφικά, ήχοι, κινούμενες εικόνες και βίντεο, συμπεριλαμβανομένων του εταιρικού λογότυπου και των λοιπών σημάτων, καθώς και των διατάξεων των σελίδων Παιδικής Πινακοθήκης Ελλάδας στο διαδίκτυο, προστατεύονται από το νόμο περί πνευματικής ιδιοκτησίας και από κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα. 
Site content, design, copy, and creative presented herein protected by international copyright law.copyright © 2020 ΠΑΙΔΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. All rights reserved.