Αρχική‎ > ‎

Γαλατάς


Βίντεο YouTubeΟ Τόπος μας


" Πάνω στο χώμα το δικό σου λέμε τ'όνομά μας ,
πάνω το χώμα το δικό σου
σχεδιάζουμε τους κήπους και τις πολιτείες μας ,
πάνω στο χώμα το δικό σου
είμαστε και έχουμε πατρίδα"
Ν. ΒΡΕΤΤΑΚΟΣ

Ο Γαλατάς αποτελεί μια όμορφη γραφική κωμόπολη της Πελοποννήσου , που σύμφωνα με τους παλαιότερους πήρε το όνομα του από δυο τυροκομεία που συγκέντρωναν το γάλα απ’ τα κοπάδια των βοσκών της περιοχής .Βρίσκεται στον Αργοσαρωνικό κόλπο ,απέναντι από τον Πόρο και συνδυάζει αρμονικά βουνό και θάλασσα.  Οι κάτοικοι παλιότερα ασχολούνταν αποκλειστικά με την γεωργία . Μεγάλη έκταση είχε η καλλιέργεια των εσπεριδοειδών . Τις τελευταίες δεκαετίες όμως αναπτύχτηκε σταδιακά η καλλιέργεια ανθοκομικών προϊόντων.Τα τελευταία χρόνια ο τουρισμός έχει αρχίσει να αναπτύσσετε και αυτός και να απασχολεί ένα μέρος των κατοίκων .Στην παραλία του Γαλατά υπάρχουν πολλά εμπορικά μαγαζια , καφέ , εστιατόρια, ταβέρνες , ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια . Με τα ferry boat και τις παραδοσιακές βάρκες μπορεί ο επισκέπτης να περάσει τον Πόρο.

Το παραδοσιακό του χρώμα η γεωγραφική του θέση ,οι πανέμορφες τοποθεσίες σε συνδυασμό με τα αρχαία της Μαγούλας και της Τροιζήνας τον αναδεικνύουν σε χώρο μοναδικής αξίας καθώς η περιοχή είναι ολόκληρη ένα αρχαιολογικό μουσείο. Τους καλοκαιρινούς μήνες ο Γαλατάς αποτελεί κέντρο συνάντησης.
Από το νησί του Πόρου τους χωρίζει ένας θαλάσσιος δίαυλος, μόλις 3 λεπτά με το θαλάσσιο ταξί, όπου η επικοινωνία γίνεται κάθε 10 λεπτά.
Για τους λάτρεις της παράδοσης οργανώνονται εκδηλώσεις με ιδιαίτερο πολιτιστικό ενδιαφέρον. Στα ταβερνάκια της πόλης θα απολαύσετε παραδοσιακές γεύσεις, με μεράκι, αγνά υλικά και σε οικονομικές τιμές.

Στην είσοδο του Γαλατά, το εκκλησάκι της Αγίας Αννης που αναπαλαιώθηκε το 1853 δεν άφησε ασυγκίνητους ούτε τους σκηνοθέτες, όπου πολλές σκηνές του παλαιού ελληνικού κινηματογράφου γυρίστηκαν εκεί (« ΜΑΚΡΙΑ ΑΠ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ» - 1958 Πρωταγωνιστές οι Ανδρέας Μπάρκουλης, Χριστίνα Σίλβα, κ. ά.Όλοι εμείς 

που μένουμε σ’ αυτό το όμορφο μέρος 

που βρέχεται από τα νερά του Αργοσαρωνικού 

και τα περιβόλια του φθάνουν έως την θάλασσά ,

νιώθουμε περήφανοι για τον τόπο μας .


 

      

                   Υποσελίδες (1): ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
Comments