direcció

David Hernàndez i Urpí

Director

Va néixer a Sant Sadurní d’Anoia el 1976. L'any 1986 inicia els seus estudis musicals a l’Escolania de Montserrat sota el mestratge del P. Ireneu Segarra, on fa l'aprenentatge en piano i violí, a més de cant i llenguatge musical. A partir de l'any 1989, continua els estudis musicals al conservatori de Terrassa, on cursa estudis de piano.

El 1997 es diploma en Magisteri amb l'especialitat de Mestre d’Educació Musical per la Universitat de Barcelona i el 2004 es llicencia en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, desenvolupa majoritàriament la seva tasca professional en l’àmbit de la docència.

Ha estat director de la Coral Sant Sadurní, de Sant Sadurní d’Anoia, entre els anys 1999 i 2001. Així mateix, ha treballat del 2000 al 2003 a l’Escolania de Montserrat com a professor en diferents disciplines musicals, entre les quals es compten llenguatge musical, música de cambra i cant. A la mateixa Escolania de Montserrat ocupava el càrrec de sotsdirector del cor, amb Joaquim Piqué com a director. En aquest temps ha treballat amb solistes, orquestres i directors de prestigi com Pierre Cao, Manel Valdivieso, Josep Pons, l'Orquesta Ciudad de Granada, amb la qual van interpretar obres de Mendelssohn i l'any 2003 ha col·laborat en la producció del Gran Teatre del Liceu per a l'òpera de Piotr Í. Txaikovski La dama de piques (Pikovaia dama), dirigida per Kirill Petrenko.

Amb la Capella de Música de Montserrat ha enregistrat diversos CD (P. N. Casanovas, P. M. López, etc.). Com a membre de la Capella i juntament amb l'Escolania ha fet gires per Europa (Alemanya, Bèlgica, Holanda, Hongria, França…) i ha participat en el Festival de Músiques Religioses de Girona.

Actualment és membre i director de la Capella de Música de Montserrat i des del 2011 dirigeix la Polifònica de Vilafranca, amb la qual va dirigir el 2009 el Messies de Händel, interpretat juntament amb l'Orquestra de Cambra Terrassa 48.

Foto: Toni Galitó
Eduard Vila i Perarnau

Director adjunt

Nascut a Martorell l’any 1984. Als sis anys comença a estudiar música a l'Escola de Música de Martorell i als 10 anys ingressa a l'Escolania de Montserrat, on continua els estudis de piano amb Carles Viarnès i Vicenç Prunés. Paral•lelament cursa estudis de violí amb el P. Ireneu Segarra, Josep M. Falcó i Jesus Badia i estudis d'orgue amb el G. Ramon Oranias.

Als 14 anys, abandona l'Escolania per anar a Barcelona on amplia estudis de piano amb M. Lluïsa Reñaga i Albert Atenelle. Amplia els estudis d'orgue a Terrassa, on té com a mestres Jordi Figueras i esporàdicament Montserrat Torrent. Ha estudiat fenomenologia i direcció orquestral i coral amb el mestre Francesc Llongueres, on també ha pogut participar com a continu en la seva orquestra Barcelona Simfonietta.

L'any 1999 guanya el segon premi del Concurs Internacional de Piano de Berga i dos anys més tard s'endú el primer premi del concurs de Joves Intèrprets de Piano de Catalunya, celebrat a Vilafranca del Penedès l'any 2001. El mateix any comença a treballar com a corepetidor de l'Escolania de Montserrat.

L'any 2002 ingressa a l'Agrupació Polifònica de Vilafranca on exerceix de cantant i pianista. Aquest mateix any funda i dirigeix l’Escolania d’Olesa de Montserrat. L'any 2003 és nomenat director assistent de l'Escolania de Montserrat, càrrec que ocupa fins al juny de 2009. En aquest temps, l'Escolania ha realitzat produccions importants i l'ha permès de treballar amb músics de la talla de Harry Bicket, Jordi Savall, Mistislav Rostropovitx, entre d'altres, i en espais tan emblemàtics com el Gran Teatre del Liceu, el Palau de la Música, l'Auditori i altres espais de la geografia espanyola i europea. Actualment és director del cor Sant Esteve de Sant Esteve Sesrovires.

Ha col·laborat amb orquestres de prestigi com ara l'Orquestra Barroca Catalana, la Capella de Santa Maria d'Igualada, l'Orquestra del Garraf, l'Orquestra Simfònica del Vallès, el grup de música antiga La Caravaggia o l'Orquestra Nacional d'Andorra, entre d'altres. Ha participat com a professor convidat (2005, 2006) en les Trobades d'animadors de cant per a la litúrgia que se celebren a Montserrat cada estiu. Ha enregistrat diversos CD com a organista amb l'Escolania de Montserrat (O vos omnes, Plor de tórtora, L'Escolania canta, P. Miquel López, P. Narcís Casanovas) i amb la soprano Olga Miracle.
Foto: Toni Galitó


Xavier Cervera i Gallemí

Nascut el 1948 a Vilafranca del Penedès, Xavier Cervera i Gallemí va rebre les primeres lliçons  musicals de la seva mare, graduada en piano, i el seu interès pel cant coral del seu pare, actiu promotor del moviment coral català. Va cursar estudis de Filosofia i d’Història, i professionalment s’ha dedicat a l’ensenyament universitari. És professor titular del Departament de Teoria i Història de l’Educació de la Universitat de Barcelona, on ha exercit diversos càrrecs de gestió i de docència. Des dels inicis ha combinat la seva activitat professional amb la seva dedicació a la música coral. 

Ha assistit a cursos de direcció de cor impartits per mestres com Oriol Martorell, Pierre Pernoud, Fernando Eldoro, Erwin List, entre altres. Ha estat cantaire de la Coral Cantiga de Barcelona i de la Polifònica de Vilafranca, Ha dirigit cors d’infants, de joves i d’adults. Fou impulsor de la Federació de Cors Joves de Catalunya, i ha estat membre de l’Equip Tècnic, del Consell Directiu i de la Comissió Executiva de la Federació Catalana d’Entitats Corals. Així mateix, ha dirigit cursos i jornades corals a Barcelona, Vilafranca del Penedès, Andorra, Madrid i Mallorca. 

Des de fa més de trenta anys dirigeix la Polifònica de Vilafranca , amb la qual ha realitzat gires artístiques per nombrosos països europeus, i ha participat en diferents festivals i concursos. Ha treballat un extens repertori que comprèn obres de totes les èpoques i estils, amb una especial atenció per la música catalana, tant tradicional com d’autors antics i moderns. Entre les obres simfonicocorals interpretades recentment, cal subratllar el Magnificat i la Passió segons sant Joan de Bach, el Messies de Händel, el Rèquiem i la Gran Missa en do menor de Mozart, els Psalms 42 i 115 de Mendelssohn, el Rèquiem de Fauré, la Cantata de sant Nicolau de Britten, etc.


Comments