Presentació


Per a aquesta ocasió, la Coral Cantiga proposa un concert que s'adigui amb el temps de Setmana Santa, això és, basat en la música sacra.

Estructurat en tres blocs, en el primer podrem escoltar quatre motets per a cor de veus iguals: dos per a veus masculines i dos per a veus femenines.

En el segon bloc la proposta inclou tres obres per a cor de veus mixtes: podrem escoltar el clàssic Ave Maria de T.L. de Victoria, el dramàtic O vos omnes de P. Casals i un corprenedor Lux aeterna de F. Moruja.

El darrer bloc és dedicat a la polifonia policoral. Per començar el motet Hear my prayer de H. Purcell i un dels motets de J.S. Bach, Der Geist hilft..., de contrapunt sòlid i brillant. Tot seguit el Kyrie de la Missa per a doble cor del compositor romàntic alemany J. Rheinberger, una obra de grans línies, sòbria, sòlida d'estructura i contundent en l'harmonia. Continuem amb un altre Kyrie del compositor català J. Vila, obra que va dedicar a la Coral Cantiga fa uns mesos amb motiu del 50è aniversari del cor, i que es complementa amb el Sanctus-Benedictus del mateix autor; en realitat ambdós moviments formaran part, molt probablement i en un futur no gaire llunyà, d'una missa completa. I s'acaba el concert amb el més conegut O magnum mysterium de M. Lauridsen i una partitura del cubà C. Alvarez, Lacrimosa, basada en la mescla del motet convencional (en les veus masculines) i la música ètnica (en les veus femenines) i que serveix per tancar d'una manera molt original aquest concert.

Esperem que aquest repertori sigui del vostre interès i en pugueu gaudir.


Josep Prats

Director