Nærmere beskrivelse Polarbjørns pyramidetelt

 Hovedsiden

 BrasøyGalleriet

 Teltavdelingen

 Polarbjørn Forlag 

 

 

 

 

 

Polarbjørn

Bjørn Økern

N - 8842 Brasøy
NORWAY
Tel:   (+47) 750 59800
Fax:  (+47) 750 59801
Mob: (+47) 911 64383


polarbjorn@online.no

 

www.polarbjorn.no

 

 

 

 

English version

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Detaljer i ytterteltet

Gjelder alle modeller i Polarbjørn II serien Duken er sydd i "Ventile" mens alt som kommer i direkte berøring med snøen er i nylon.

 • Nederdelen i veggene under "nesehøyde" i soveposen er i nylon. Her blir det erfaringsmessig ikke noe rim. Snøskjørtene er også i nylon, og delene overlapper hverandre slik at ski som plugger etc. har en overdekning på utsiden. Ytre del av sekkeåpningen er også i nylon. I toppen har teltet to store runde luftetuter som spiles opp av innsydd skumplast og bronsetråd som gjør at de beholder åpningen. De kan lukkes med borrelås og en ekstra sekkesnøring ytterst. Luftetutene er akkurat såpass myke at de legger seg med vinden uten at de klapper sammen.
 • Alle sømmer vertikalt i veggene er forsterket med 12-15 mm polyesterwebb. Her er også store trekantede fliker sydd inn med feste for barduner. Det er bardunfester i alle hjørner og midt på alle sider ca. 60 cm opp på veggen. I toppen er det bardunfester i alle hjørner 160 cm opp på veggen. Langs bunnen er det også innsydd polyesterwebb, der snøskjørtene er festet.
 • I hvert hjørne og midt på hver vegg er det sydd inn pluggfester med plass for vanlig teltplugg eller ski. Denne er sydd fast 10 cm opp på veggen, og syes sammen med de andre polyesterbåndene i sømmene, slik at alt press på barduner og plugger blir fanget opp av et sterkt nettverk av polyesterwebb.
 • Teltene har en oval åpning på 60 x 70 cm plassert med en terskel 30 cm opp på veggen. Sekken som dekker åpningen rekker når den henger rett ned, omtrent til bakken. I vindstille når det snør, kan den være åpen uten at det snør inn. (Mange foretrekker å lage mat med åpen/tildekket dør) Sekken snøres igjen med to løpeganger. Når den første er snørt, er åpningen dekket av "Ventile". Kondensen går igjennom. En siste lille tut av nylon gjør åpningen fullstendig vindtett. Snutten kan hektes opp inne, slik at ikke smeltevann renner ned på teltgulvet dersom det blir mildvær.
 • Ytterteltet kan forsynes med påsveiset logo i refleks på èn eller flere vegger. Greit for å finne igjen teltet i mørke og storm, - greit for ikke å bli påkjørt av scooter i mørket.

 

Detaljer i innerteltet

Gjelder alle modeller i Polarbjørn II serien

Alle Polarbjørn-teltene er beregnet til å bo i,- ikke bare til overnatting. En ukes storm uten å gå ut av teltet et tatt med i beregningen:

 • Innerteltet er sydd i hvit tynn bomullsduk. Ett stearinlys er nok til å få det hyggelig. Innerteltet er festet i ytterteltet med hemper og små strikker som sitter der bardunflikene er festet: En bardun drar også innerteltet ut. Bunnen av nylon går 20 cm opp (samme høyde som nylonen på ytterteltet) og er løs de nederste 20 centimetrene.
 • I løs snø drar ikke bunnen ytterteltet med seg ned om du trår den til bånns. I bunnen er det to luker, - èn ved åpningen og en ved bakveggen. Den bakerste er til å plassere primus på, evt. å hente snø.
 • Luka i gulvet ved åpningen blir gjerne en dass når det er dårlig vær i dagesvis. Langs tre vegger er det sydd 20 cm høye nettinglommer hele veien nederst, for prekevering av småsaker.
 • Den runde åpningen er knytt fast med hemper til ytterteltet. Et dørflak tetter denne åpningen i innerteltet og kan rulles opp og festes. De øverste 70 cm av innerteltet er sydd i netting. Ved koking av mat går dampen rett igjennom og forsvinner ut i gjennom de to luftetutene på toppen. Når matlaginga er over, er det et snøretak som senker takhøyden 70 cm. Under der er det små nettinglommer for tørking av sokker og votter og tørkesnorer rundt hele kanten.
 • Innerteltet er også forsynt med polyesterwebb i sømmene i hjørnene og opp til toppen.

Teltstenger og plugger

Alle Polarbjørn II - modellene blir levert komplett med teltstenger, men ikke plugger. Noen vil benytte skiene, mens andre av våre modeller har stenger innebygget og klarer seg uten noe særlige plugger. Stengene er produsert av 20 mm eloksert aluminium med 2,0 mm veggtykkelse. Innstikkrør med 1,5 mm veggtykkelse, eller for "Antarctic" modellen i aluminiumbolt.

Snøplugger

Teltene kan leveres med vanlige plugger eller snøplugger av egen konstruksjon.

Polarbjørn har utviklet to spesielle teltplugger for bruk i snø.

 • Standard: 35 x 7 cm i 2 mm aluminium.
  Forsynt med hempe øverst og på midten. Når øverste hempe benyttes, tråkkes pluggen ned i snøen på vanlig måte. Når midthempa benyttes, graves pluggen ned i snøen på tvers, og fungerer som et snøanker.
 • Delux: 35 x 7 cm i 2 mm aluminium. Pulverlakkert i rødt og lett å fine igjen i snøen. Forsynt med hempe øverst og på midten, i tillegg en krok i alubolt i toppen som gjør den anvendelig også i jord.