Foto: Tone Toft
 
Innehaver: Bjørn Økern - (ex. Johannessen)
 
Fra: Sagene i Oslo. Deretter i rekkefølge: Bærum / Brunkollen - Lillehammer - Kirkenes - Svalbard - Venabygd -  Brønnøysund - og nå til slutt:
 
 
8842 Brasøy -  på Helgelandskysten
 
 
 
  

 

 

 

 

Polarbjørn

Bjørn Økern

N - 8842 Brasøy
NORWAY
Tel:  (+47) 76 30 35 08 
Mob:(+47) 91 16 43 83


polarbjorn@online.no

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
Polarbjørn II - Jasons Convertible   
 
Polarbjørn produserer telt for ekstrembrukere, kompromissløse og kravstore friluftsentusiaster, profesjonelle brukere og vitenskapsfolk som skal arbeide under strenge feltforhold. Våre telt henger i grotter i Rana, de har vært på Mount McKinley, Dragnag-Ri i Himalaya, fulgt Slædepatruljen på Grønland, er sikkerhetstelt for feltforskere på Svalbard og befinner seg i stort antall i Antarktis. Bl.A som sikkerhetstelt i "Air Trader" sine småfly i Antarktis. Polarbjørn vet hva som skal til og er like kompromissløs som våre brukere. 
 • Foto:Jason Roberts
   
   
   
   
   
  NYHETER:
   
  Polarbjørn produserer nå mesansegl til sjarker opp til 45 fot Benytter Duratex/Naizil 620 g pr. kvm. Forsterkninger i kevlar. Jeg syr kun - sveiser ikke
   
   
   
   
  Aktuelt:
  Polarbjørn hadde to telt på Sydpolen den 14. desember 2011:
   
   
   
   
 
 Her er Statsministeren sammen med Asle T. Johansen foran teltet - som er sydd av Polarbjørn på Brasøy. Dette er en modifisert modell av det teltet Amundsen brukte 100 år tidligere. Asle T gikk over Grønlandsisen 100 år etter Nansen - men det samme utstyret som Nansen brukte. Nå gikk han til Sydpolen sammen med to venner, men det samme utstyret som Amundsen brukte.
 
 
Håvard Tømmerås hadde idèen - å lage en kopi av det teltet Amundsen satte igjen på Sydpolen, og som har blitt et slags "ikonbilde" fra den ekspedisjonen. Her er teltet - riktignok fraktet med fly nedover. Rekonstruksjonen er ganske nøyaktig, selv om det er basert på kun tre kilder:
Ikonbildet av Amundsen og hans menn:
 
 
 
Og det bildet som Scott tok en måned seinere: