Ungenes side

Til den yngre garde

| ung.prixnix.com |
Jeg vet ikke hvem det er som spiller. De er veldig flinke. Jeg tenker at de ikke er så mange, for jeg synes jeg hører igjen måten deres å spille på fra tone til tone. Nå har jeg tatt bort notearkene. Men dere kan jo slå opp på musescore.prixnix.com, og se, hvordan det der fungerer.
Klikk: | Tilfeldig sang |

Ungenes fanfare
Se sound.prixnix.com

Kjær er sær ...

  TIL Å SMAKE PÅ

Klikk: Bilde av meg
Klikk: En hemmelighet
Klikk: En annen hemmelighet
Klikk: Kråkesymbolet
Klikk: Knute på tråden
Klikk: Frykt å føle
Klikk: Det å stjele
Klikk: Det er tingen
Klikk: Storesøster
Klikk: Et godt råd
Klikk: Fra angst til frykt
Klikk: Hvor sprø kan en bli
Klikk: Halloween
Klikk: Veien
Klikk: Kjærlighet må til
Klikk: Morsomt om språk
Klikk: Utavuttrykk
Klikk: Regnestykke
Klikk: Det å lage musikk
Klikk: Førstefiolin
  FLERE SANGER

Klikk: Dagen i dag
Klikk: Ungetunge
Klikk: Barnebønn
Klikk: Kallet kjennes
Klikk: Det snør og det snør
  DIKT

Klikk: Ungenes dikt [mange dikt]
Klikk: Tilfeldig dikt
  LINKER UT

Klikk: I baderingen
Klikk: Fjompetyr
Klikk: Trixnix
," jeg vet ... Den der teddy bjørnen er helt vill. Jeg har laget den selv.

Si takk til Jesus Kristus. Jesus Kristus er min Far som han er deres Far, og han er det som har all makt. Han har nok mye å passe på, men så er han da også litt komplisert, ikke sant, fordi han er jo ikke et menneske, akkurat.
STÅ OPP SETNING

I dag blir sikkert dagen fin,
for, sjefen her er mammaen min,
og, der blir liv og lyst å få,
hva mammaen min er måte på,
så, takk vår Herre, takk vår Gud -
det hold å ære er ditt bud!

Denne siden er jo til Norske barn. Men den er til Svenske barn og Danske barn, også, spesielt, for vi er jo veldig like og skjønner hverandre, nesten, og Finske barn skjønner kanskje Svensk, så den er til Finske barn, også. Og så er den til de barna som lærer seg Norsk. Alle er med.

Vet dere, unger, at det er tidenes musikere som spiller tonene mine. Jeg får jo ikke vite noen ting, ikke sant. Men de er så flinke at innspillingene er historiske. Og, dere vet, at når noen tar en på ordet, som vi sier, så blir en litt på vakt, og litt nyfiken, som de sier på Svensk. Og, disse musikerne, som er stjerner, alle sammen, når de spiller musikken min? Jeg blir jo litt seriøs, liksom?

Denne heter "For Children", og det betyr "For Barn". Den kan de få spille i klokkespillet i Nidaros-domen, og sånn, og så vil vi si, at det er veldig bra!

Høyverdig - liksom

Vet dere hva jeg i min ufattelige visdom har funnet ut? Bruker man beina bruker man hodet. Ikke sant.
," okey ... Den var kanskje litt veik. Hva med denne: En er ikke større enn at en ser ned. Liksom?
Fedrene våre elsket ordtak. Og, om mange nok likte det, ble det noe man bare sa til hverandre. Når det passet seg. Han som reiste land og strand rundt og samlet inn ordtakene het Ivar Aasen, og han utga dem i 1856, mener jeg. Den boka bør man ha.
Hva med denne? Det har jeg også laget selv: Barna synes godteri er best.
?
Min ufattelige visdom har ingen grenser ... Vet dere hva jeg også har tenkt på? Det er, at den som setter seg på bakbeina gjerne mener at det som man har fore ikke har noe for seg. Er det riktig å si?
Og, vet dere? Der i skogen går ei plogen, sånn at hjorten ler til porten.
Det er noe å tenke på for barn som føler at skjermen blir ødelagt.
Nå tror jeg nesten at denne siden er ferdig. Kanskje jeg poster flere ting som jeg lager linker til når jeg kommer på det, men jeg er passe fornøyd med hvordan siden ser ut, og jeg ønsket jo bare å lage et punkt som dere ungene kunne smile til. Jeg har også laget to sider her for barn som leser Engelsk. Og det har jeg gjort for at de som er Engelske er litt mer opptatte av det å skape forventning enn hva vi er på Norsk. Vi er litt mer som vi er.

,"okey ... Når jeg blir stor vil jeg bli litt mer Engelsk, tror jeg. Da må jeg lære, for min Engelsk er ikke så intelligent. Men da vil jeg kunne bli mer fortrolig med Engelskmenn, og også Amerikanere, tror jeg, og da vil jeg ikke være så fremmed. Og de er veldig flinke til å lage sanger, ikke sant. Så, det er sikkert lurt. Ellers er det jo veldig mange andre folk en kan være nysgjerrig på. Kina og Russland, og India, og Pakistan, er for eksempel veldig gamle nasjoner med veldig mye folk. Og i Europa har vi Tyskland, og Frankrike, og Spania, og fra gammelt av, Italia, som har betydd spesielt mye for hvordan vi tenker oss Europa i Norge. De er veldig store nasjoner. Og så har vi svenskene og danskene, da. De er vi jo nærmest i familie med. Så det er mye en kan bli interessert i. Der er Midt-Østen, og der er Afrika, og Sør-Amerika. Der er hele Asia. Der er jo veldig mange folk, når en tenker seg om. Og når jeg ser framover, tenker jeg at det å bli kjente med hverandre er hva som vil oppta oss. Men det må bli trygt, i verden. Og det blir det bare om alle skjønner at det er Jesus som rår.

På den voksne delen har jeg skrevet en liten beretning kalt "Noe om det å lage musikk". Finn den | her |. De av dere som er store vil kanskje like å lese den. Det er jo ikke alle som selv spiller et instrument. Og, jeg mener det jeg skriver der er viktig, for den som vil lage en sang selv. En kan liksom bare vanskelig lage en sang sånn som en lager Lego. Om en teller sauer, vil en jo bare sovne.

Ellers, vil jeg at dere skal vite at jeg er glad i dere. Jeg elsker unger. Og, når dere blir store, vil vi bli venner, kanskje. Det kan jo skje at jeg blir ualminnelig gammel, ikke sant?

Adressen til barnesidene her er ung.trixnix.com eller ung.prixnix.com, men adressen er også barn.prixnix.com og ung.vaccinius.com. Man kan velge som man vil.

  MORSOMT

Voksne kan jo prøve å ha det morsomt de også. Og se om de får det til. Selv er jeg helt gal, så jeg tenker ikke så mye på det. Det å være gal er jo bare morsomt. Men noen ganger har jeg vært så gal at jeg har trodd folk sendte hemmelige budskap til meg når de snakket til meg eller gikk forbi meg. Identifisering, kalles det. Men da har jeg vært fryktelig redd.


Her er noe morsomt. Det er et arrangement jeg har laget for voksne, men unger vil kjenne igjen sangen, og det morsomme er at en kan kikke på notearket når musikken spilles av. Det er ved notene man dokumenterer musikk, og det er ved notene alle kan spille den likt.

Lykkeliten - orkesterversjon

En annen ting som er morsom, er sangen "Vi ere en nation vi med". Jeg har valgt å poste den, selv om den jo ikke er min, men det er barn som synger den, fordi det er morsomt at det ikke er mye her i verden som er bestandig. Det som er bestandig kan liksom ikke telles.

Vi ere en nation vi med

Her en sirkelsang jeg har kalt "Sirkelsang". Det navnet fant jeg på selv. Og, den er morsom, fordi den kan synges i det uendelige, ikke sant.

Sirkelsang

Og her er en liten komposisjon som jeg har laget til barn, men som jeg har satt Engelsk tittel på. De er jo ganske mange som snakker Engelsk. Det skal være 375 millioner mennesker som har Engelsk som førstespråk, 400 millioner som har Engelsk som andrespråk, og man mener at 750 millioner mennesker utenom det snakker litt Engelsk. Og i Norge er vi 5 millioner. Vel. Dansker og Svensker skjønner jo litt av hva vi sier, men likevel. Jeg har altså laget tittelen Engelsk. Den heter "Anyhow", og det betyr "Uansett", og hva jeg vil med den lille komposisjonen, er å styrke følelsen av at det er Jesus som rår. Siden som tonen er på er spesielt stilig. Det er fint, mener jeg, at de utenlandske ser at vi kan gjøre det veldig stilig, vi også.

Uansett [ Anyhow ]

Og her: Bursdagssang! Vel. Det er jo ikke en sang, egentlig, med mindre noen setter tekst til den, men det er en tone som en kan lytte til når en har bursdag og vite at Jesus tenker på en. Også denne har jeg presentert både på Norsk og på Engelsk. Vi må nesten dele, ikke sant.

Gratulerer med dagen

Apropos bursdagssang; jeg laget for mange år siden en bursdagssang til min søster. Og, så fikk jeg det for meg at alle jo kan bruke den. Den er ment å være morsom.

Bursdagssang

En annen morsom ting jeg har laget er ansikter av troll. Okay. Jeg vet troll ikke finnes, egentlig, bare dumme mennesker. Men ansiktene, som jeg fant på verandaen min, er morsomme, fordi de ser teite ut. Finn dem på Flickr, og når du klikker denne linken, åpner den i et nytt vindu, så du slipper å gå ut av denne siden.

Troll

Uttrykk ... Uttrykk en lager er morsomme, og de sier jo noe. Og, det å lage uttrykk kan en jo øve på. Det å tegne, og det å fargelegge, er morsomt. Så, her, under, er angitt en mulighet.

FargeleggingSenere har jeg også laget en julesang jeg tenker dere alle kan lage tekst til. Finn den postet på SoundCloud
| her |.
Jeg hadde denne tonen liggende fra den gang jeg laget noen korte snutter som jeg ville bruke på videoer. Og så slo det meg, kanskje ungene vil like å ha en tone som de selv kan lage tekst til? Som dere hører, spilles her tre vers. Kanskje det kan være noe, tenkte jeg. Så, her er den.

Jeg har også laget en egen side, hvor dere unger kan poste hva dere ble gitt å lage. Hva dere fikk til. Det er jo litt morsomt, ikke sant, at hver og en er forskjellig, og hva som opptar oss er ikke det samme, liksom. Og, her finner dere siden:

| ," okey ... |.

Kanskje er ikke tiden moden for at dere poster tekstene deres, ennå. De voksne må, på en måte komme i orden, først. Men det er jo en mulighet. Og det kommer jo yngre barn etter dere.

Og her er noen teite videoer jeg har laget. ,"... jeg vet! Det er ordentlig teit når voksne prøver å være teite.

JEG VET - JEG BURDE HATT ET SKJERF


EIN BLI LITT SJØLOPPTATT


EN KAN JO IKKE VÆRE TEIT


DET MÅ ALLE SKJØNNE

Og her går det an å poste kommentarer. Men en må ha en Google konto for å gjøre det. Kanskje din mor eller din far har det. Og, en kan jo bare legge igjen et smilefjes. Her er noen smilefjes, eller utavuttrykk, som jeg kaller det: | Smilefjes |.
Comments