Ungenes side

Til den yngre garde

| ung.trixnix.com |
Jeg vet ikke hvem det er som spiller. De er veldig flinke. Jeg tenker at de ikke er så mange, for jeg synes jeg hører igjen måten deres å spille på fra tone til tone. Og jeg er veldig glad. Hva dere kan gjøre, er å slå opp på notearket, og se hvilke instrumenter det er.
Klikk: | Tilfeldig sang |

  TIL Å SMAKE PÅ

Klikk: Meg i dere
Klikk: En hemmelighet
Klikk: En annen hemmelighet
Klikk: Frykt å føle
Klikk: Det å stjele
Klikk: Det er tingen
Klikk: Et godt råd
Klikk: Fra angst til frykt
Klikk: Veien
Klikk: Kjærlighet må til
Klikk: Morsomt om språk
Klikk: Utenfor: Tilfeldig dikt
  LINKER UT

Klikk: Dikt på Google+
Klikk: Prixnix
Klikk: Trixnix
Si takk til Jesus Kristus. Jesus Kristus er min Far som han er deres far, og han er det som har all makt. Han har nok mye å passe på, men så er han da også litt komplisert, ikke sant, fordi han er jo ikke et menneske, akkurat.

Nå tror jeg nesten at denne siden er ferdig. Kanskje jeg poster flere ting som jeg lager linker til når jeg kommer på det, men jeg er passe fornøyd med hvordan siden ser ut, og jeg ønsket jo bare å lage et punkt som dere ungene kunne smile til. Jeg har også laget to sider her for barn som leser Engelsk. Og det har jeg gjort for at de som er Engelske er litt mer opptatte av det å skape forventning enn hva vi er på Norsk. Vi er litt mer som vi er.

Når jeg blir stor vil jeg bli litt mer Engelsk, tror jeg. Da må jeg lære, for min Engelsk er ikke så intelligent. Men da vil jeg kunne bli mer fortrolig med Engelskmenn, og også Amerikanere, tror jeg, og da vil jeg ikke være så fremmed. Og de er veldig flinke til å lage sanger, ikke sant. Så, det er sikkert lurt. Ellers er det jo veldig mange andre folk en kan være nysgjerrig på. Kina og Russland, og India, er for eksempel veldig gamle nasjoner med veldig mye folk. Og i Europa har vi Tyskland, og Frankrike, og Spania, og fra gammelt av, Italia, som har betydd spesielt mye for hvordan vi tenker oss Europa i Norge. De er veldig store nasjoner. Og så har vi svenskene og danskene, da. De er vi jo nærmest i familie med. Så det er mye en kan bli interessert i. Der er Midt-Østen, og der er Afrika, og Sør-Amerika. Der er hele Asia. Der er jo veldig mange folk, når en tenker seg om. Og når jeg ser framover, tenker jeg at det å bli kjente med hverandre er hva som vil oppta oss. Men det må bli trygt, i verden. Og det blir det bare om alle skjønner at det er Jesus som rår.

  MORSOMT

Voksne kan jo prøve å ha det morsomt de også. Og se om de får det til. Selv er jeg helt gal, så jeg tenker ikke så mye på det. Det å være gal er jo bare morsomt. Men noen ganger har jeg vært så gal at jeg har trodd folk sendte hemmelige budskap til meg når de snakket til meg eller gikk forbi meg. Identifisering, kalles det. Men da har jeg vært fryktelig redd.

Her er noe morsomt. Det er et arrangement jeg har laget for voksne, men unger vil kjenne igjen sangen, og det morsomme er at en kan kikke på notearket når musikken spilles av. Det er ved notene man dokumenterer musikk, og det er ved notene alle kan spille den likt.

Lykkeliten - orkesterversjon

En annen ting som er morsom, er sangen "Vi ere en nation vi med". Jeg har valgt å poste den, selv om den jo ikke er min, fordi det er morsomt at det ikke er mye her i verden som er bestandig. Det som er bestandig kan liksom ikke telles.

Vi ere en nation vi med

Og her er en liten komposisjon som jeg har laget til barn, men som jeg har satt Engelsk tittel på. De er jo ganske mange som snakker Engelsk. Det skal være 375 millioner mennesker som har Engelsk som førstespråk, 400 millioner som har Engelsk som andrespråk, og man mener at 750 millioner mennesker utenom det snakker litt Engelsk. Og i Norge er vi 5 millioner. Vel. Dansker og Svensker skjønner jo litt av hva vi sier, men likevel. Jeg har altså laget tittelen Engelsk. Den heter "Anyhow", og det betyr "Uansett", og hva jeg vil med den lille komposisjonen, er å styrke følelsen av at det er Jesus som rår. Siden som tonen er på er spesielt stilig. Det er fint, mener jeg, at de utenlandske ser at vi kan gjøre det veldig stilig, vi også.

Uansett

Og her: Bursdagssang! Vel. Det er jo ikke en sang, egentlig, med mindre noen setter tekst til den, men det er en tone som en kan lytte til når en har bursdag og vite at Jesus tenker på en. Også denne har jeg presentert både på Norsk og på Engelsk. Vi må nesten dele, ikke sant.

Gratulerer med dagen

JEG VET - JEG BURDE HATT ET SKJERF


EIN BLI LITT SJØLOPPTATT


EN KAN JO IKKE VÆRE TEIT


DET MÅ ALLE SKJØNNE

Comments