„Сърце в шепа”
Петък 26.04.2013г.

Тип на представянето: късометражен игрален филм

По идея на Десислава Томова (сценарист и режисьор); Оператор: Димитър Розов; Монтаж и асистент режисура: Вероника Преждарова

Продължителност: 5 мин.

Име на компанията или автор:  Казвам се Деси Томова. Завършила съм  Бакалавърска програма по "Персонифицирана аудhttps://sites.google.com/site/pocketfestival/surcevshepaиовизуална журналистика" и Магистърска програма "Театрална режисура в европейски контекст" в Нов Български Университет. По принцип съм от оценяващите изкуството критици (изкуствоведи). Тази роля не ми е особено по сърце. Заразата от правещите изкуство е голяма и затова реших и аз да се захвана с това.

            Приветствам ви на борда на второто издание на Джобен Фестивал! Насладете се на здравата атмосфера и вдъхновяващия начин на живот с джобното изкуство. Неотдавна ми подариха едно малко червено стъклено сърце и така се роди идеята да заснема филм, като сценарист и режисьор, с много символика. Още от малка знаех, че ще се занимавам с изкуство – рисуване, мода, театър, кино, музика. Доста се поувлякох. До скоро бях само от друга страна на даващите „тежкото” си мнение, сега пък идва ред вие мен да ме (о)ценявате, (под)ценявате, (над)ценявате, абе каквото дойде...

Кратко представяне:  Творческите ми пориви са винаги провокирани от голямото страдание и копнежа по нещо непостижимо. Душата е винаги силно наранена, любовта днес е обречена почти винаги на провал – често пъти несподелена, спасяването на тази любов, носталгията по една изгубена идeнтичност, изследването на човешкия образ и връзката му с окръжаващата го среда. Какво се случва със съвременният човек – днес и сега? Променили ли сме начина си на приемане на света и комуникацията си с околните? Дешифрираме ли трансформациите на света, в който живеем?

Историята, която ще ви разкажа в късометражния филм „Сърце в шепа” показва, че в стремежа си и в търсене на голямата любов ние често оставаме излъгани и не виждаме малките неща в живота, които са истински стойностни. Филмът е по разказа на Калин Терзийски –  „Събирачът на ценности” и е с участието на самия автор. Музиката към филма е парчето "Безплатни мисли" на група "ОСТАВА".

www.desitomova.com
www.desitomova.blog.bg