„Сподели история със самотна обувка”

Петък 09.05.2014г.

Автор:  Деси Л. Бошнакова

Информация за автора: Деси Бошнакова е студент в Магистърска програма „Театър и общество” в НБУ. В същото време е доцент доктор по комуникации и преподава в същия университет. Участвала е в организацията на много събития. Организатор е на TEDxNBU. Автор е на книгата с истории „13 истории за W+2”.

Кратко представяне: Кратката форма „Сподели история със самотна обувка” има за цел да накара хората да излязат от рутината си и да се върнат в нея с нови свежи сили и идеи. Беше представено за първи път в рамките на събитията, посветени на Международния ден на театъра в НБУ (2014). Хората приеха разходките по различен начин, но всички отзиви бяха позитивни. В рамките на 10 минути зрителят разхожда една от  10 самотни обувки, слушайки в ушите си на уолкмен (и касета) запис на един от два разказа, записани в прочит на актрисата Деница Даринова. В залог, че ще се върнат след разходката, те оставят една от своите обувки. В края на разходката им задавам въпроси за усещането, не са историята. А за обувките. И те имат нужда от разходка.

Продължителност: Всяка разходка продължава до 15 минути, в което време е включено изборът на обувка, разходката с разказа в ушите, преобуването и споделянето на усещането.