Jag vill leva i ett samhälle där personligheten är viktigare än utseendet

Idag gick jag till skolans café för att fika. Där var många ungdomar som vanligt, men ingen tittade på mig. Är jag osynlig tänkte jag. Jag tittade på mina kläder. Mina jeans var gamla och slitna. Mina skor var fula. Min tröja var inte moderiktig. Jag hade glömt att kamma mig. Jag skämdes för mina kläder och ville gå därifrån.

Då tänkte jag på något som min mamma sagt till mig. Insidan är viktigare än utsidan. Personligheten är viktigare än utseendet. Du är speciell och har ett gott hjärta.

På TV:n i caféet var det MTV som vanligt. Bara personer med perfekta kroppar och utseenden. Bara vackra människor med dyra märkeskläder. Våra förebilder.

Jag vill leva i ett samhälle där utseende inte är viktigt. Jag vill leva i ett samhälle där folk inte dömer en person efter hans eller hennes utseende eller kläder. Jag vill leva i ett samhälle där det är okej att ha slitna gamla kläder. Jag vill leva i ett samhälle där flickor inte mår dåligt och till och med dör på grund av anorexi. Jag vill leva i ett samhälle där folk lägger mer tid och pengar på sin insida än utsida. Jag vill leva i ett samhälle där personligheten är viktigare än utseendet.

Vilket samhälle vill du leva i?