Vrijwilliger worden?

Schipper of fokkenist worden bij Plons
Leuk en dankbaar werk met mensen met een beperking


Stichting Plons werkt alleen met onbetaalde vrijwilligers. Heb je ervaring met zeilen (en liefst een zeildiploma,) dan kun je kapitein worden op één van de boten. Ben je nog niet zo bedreven, dan vaar je mee als fokkenist en leer je tijdens de tochten de fijne kneepjes van het zeilen. Uiteraard worden de taken in goed overleg met elkaar verdeeld. Verder gaan we ervan uit dat je als begeleider affectie hebt met verstandelijk gehandicapten.

Ervaring in het begeleiden van (verstandelijk) gehandicapten is mooi meegenomen, maar geen voorwaarde. Zonodig informeren we je vooraf over de belevingswereld van de deelnemers en zaken als hulp bij het omkleden en efficiënte technieken om mensen te tillen. Wil je je aanmelden als vrijwilliger of extra informatie?
vul onderstaand formulier in..... 
of bel 084- 003 1343 en/ of mail naar info@plons.nl 

Aanmelden

Schipper of Vrijwilliger worden bij Plons?


SchippersopleidingStichting Plons organiseert ook dit jaar weer een schippersopleiding. Deze cursus is voor vrijwilligers en door vrijwilligers. Op donderdagavond kunnen aankomende schippers meezeilen met ervaren instructeurs om zodoende hun zeilervaring te optimaliseren.

Aanmelden voor deze schippersopleiding kan via info@plons.nl Instructie

Het is de bedoeling dat begeleiders de deelnemers zoveel mogelijk betrekken bij de verschillende werkzaamheden. Uitgangspunt is ze te stimuleren om hun mogelijkheden en grenzen te ontdekken. De één voelt zicht door het vasthouden van een helmstok of een lijn al een hele kapitein. Met anderen kun je verder gaan. Sommige deelnemers geef je individueel instructies. Bij anderen gebeurt dat in kleine groepjes. In alle gevallen blijkt dat het actief meedoen de deelnemers een groter gevoel van eigenwaarde geeft. En dat weten ze zichtbaar te waarderen.
[
bekijk hier de documentatie voor schippers]

Verzorging

Veel deelnemers hebben assistentie nodig bij de verzorging of bij het varen. Je krijgt hiervoor richtlijnen van 

M.V.O.

Meld je nu aan met je bedrijf voor het nieuwe seizoen! 

Doordeweeks doet Plons een speciaal beroep op (Rotterdamse) bedrijven om deel te nemen aan de activiteiten van Plons. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen kunnen bedrijven zich bij ons aanmelden om medewerkers een aantal keren per jaar te laten schipperen. Deze medewerkers moeten dan natuurlijk wel over voldoende zeilervaring  beschikken en een klik hebben met de doelgroep.

Meezeilen* gedurende 3 ochtenden per jaar op de doordeweekse ochtenden di-, wo- en donderdagochtend van 09.00 uur - 12.30uur & kan als schipper of fokkenmaat.
* Periode: april tot november

Reeds actieve bedrijven zijn:

  • Havenbedrijf Rotterdam
  • Roteb Rotterdam
  • Workmate
  • SoZaWe
  • JOS Rotterdam
ons. De ene keer gaat het om helpen bij aan en uitkleden of soms bij naar het toilet gaan, de andere keer gaat het om assistentie tijdens het eten of een steuntje in de rug bij het in de boot gaan. 

Sommige mensen hebben overal hulp bij nodig. Doorgaans kunnen de deelnemers zelf aangeven waarmee en op welke 
manier ze geholpen willen worden. Ook bij de verzorging gaan we ervan uit dat mensen zelf doen wat ze zelf kunnen. 

Verder kunnen de deelnemers elkaar helpen, bijvoorbeeld met eten of drinken. 

Onderstaand enige documenten die meer informatie geven over het helpen bij onze activiteiten.Ċ
Stichting Plons,
4 apr. 2012 14:08