Nieuws van Stichting Plons


Sustainable Development Goals

Geplaatst 15 dec. 2020 12:43 door Carla den Braber   [ 15 dec. 2020 12:50 bijgewerkt ]

Samen met het CBF heeft Stichting MAEX de activiteiten van 21 goede doelen in kaart gebracht. Langs de lat van de VN Sustainable Development Goals (SDG’s) wordt mooi zichtbaar hoe Plons zich inzet voor het welzijn van onze doelgroep. Wij zijn blij dat we onze bijdrage zo goed zichtbaar kunnen maken. Dat kan natuurlijk alleen dankzij alle support, die we daarbij krijgen
💪Dank aan sponsors, ambassadeurs en vrijwilligers (incl. bestuur). De resultaten hebben betrekking op 2019. We hopen dat 2021 minstens net zo’n mooi jaar wordt. Ook benieuwd hoe je Plons kunt steunen? Kijk op plons.nl of bel met Diana (Sponsorcommissie):
06-51474316

Untitled Post

Geplaatst 15 dec. 2020 12:35 door Carla den Braber   [ 15 dec. 2020 12:50 bijgewerkt ]

Lieve Plonzers,

De zeilboten staan helaas weer op de wal; we zetten alles in om voorjaar 2021 weer samen met julie het water op te gaan. HOU VOL, blijf POSITIEF en LAAT DE MOED NIET ZAKKEN! 

Wij denken aan jullie, Hartelijke groeten van alle Vrijwilligers en Sponsoren van Stichting Plons

(Note; in de bijlage treffen jullie de kaart aan welke wij naar onze doelgroep hebben verzonden om toch nog een beetje contact met elkaar te houden in dit COVID-tijdperk)

Zeilmogelijkheid voor vrijwilligers

Geplaatst 10 jul. 2020 05:23 door Carla den Braber   [ 15 dec. 2020 12:51 bijgewerkt ]

Beste vrijwilligers,

Varen met de doelgroep is op dit moment helaas nog niet mogelijk. 

Om met onze vrijwilligers in contact te blijven en de boten in de vaart te houden, biedt Stichting Plons de mogelijkheid om als vrijwilliger toch wat zeiluurtjes te maken op de Kralingse Plas o.b.v. inschrijving via christel@plons.nl 
Het spreekt voor zich, dat je geen (of niet herstellend bent van) COVID-19 besmetting of milde klachten hebt. Je respecteert de 1,5 meter afstand voor jou en jouw zeilgenoot en je bent bekend met het coronaprotocol van de WSVR (onze thuishaven).

Een bevestigingsmail betekent dat je ingedeeld bent. Wij zeilen;

  • elke donderdagavond/start 19.00 uur;
  • EN vanaf 19 juli om de week op zondagochtend/start 11.00 uur.

Veel zeilplezier toegewenst door Bestuur Stichting Plons,
Mark, Christel, Robert en Carla

HOU VOL!

Geplaatst 22 apr. 2020 13:47 door Carla den Braber

Beste Plons Kanjer,

Hier een kaartje om te laten weten dat wij aan jou denken! Wij weten niet wanneer we weer mogen, maar we hopen snel weer met jou te kunnen zeilen!

Bovenstaande tekst heeft het Bestuur van Stichting Plons eind april 2020 naar alle mensen met een beperking, welke altijd bij ons komen zeilen verzonden. In de bijlage treffen jullie de voorkant van de kaart aan. Op deze manier laten wij weten dat wij onze doelgroep niet vergeten; voor hen is het dubbel moeilijk dat de vaartochten in de 'Plons Randmeren' op de Kralingse Plas op dit moment niet plaatsvinden wegens de COVID uitbraak. Wij hopen oprecht dat zij dit, hoe onbegrijpelijk ook, een plaatsje kunnen geven. 

Wij als Vrijwilligers missen het water enorm, laat staan onze doelgroep, de mensen waar we het voor doen.

Daarom..........blijf gezond, hou moed........hou vol!!

Bestuur Stichtng PlonsAlle activiteiten tot nader bericht uitgesteld

Geplaatst 19 mrt. 2020 00:18 door Carla den Braber

Het is niemand ontgaan; Covid-19 (Corona virus) is onder ons, met een bijzondere impact op het dagelijkse leven. Zo óók voor Stichting Plons. De 1e keus die wij hebben moeten maken is om de aankomende materiaaldag op zondag 29 maart te annuleren

Momenteel is ook de start van seizoen 2020 onzeker. Alle scholen zijn momenteel dicht en het advies van de overheid om anderhalve meter afstand te houden, gaat hem ook niet worden in een volle zeilboot. Daarbij zijn onze activite...iten voor de meest kwetsbare doelgroepen in de samenleving, dus iedere risico is er al 1 teveel.

Met pijn in ons hart moeten we dus de beslissing nemen om voorlopig alle activiteiten tot nader bericht uit te stellen. Hopelijk klaart de horizon snel en kunnen we weer gaan zeilen! Graag tot dan!

Namens bestuur van Plons
Mark van der Heijden

16 april. Zeilen met de sint Mattheusschool

Geplaatst 17 apr. 2019 05:33 door Floris de Nie   [ 24 apr. 2019 05:38 bijgewerkt door Mark van der Heijden ]

Heerlijk zeilweer op de Kralingse Plas getuige het bijgevoegde fotoalbum. De sfeer was goed en iedereen had er weer veel zin. Een mooi begin van het schoolzeilseizoen 2019.

Eerste zondag zeilen in 2019

Geplaatst 14 apr. 2019 21:40 door Mark van der Heijden

YESSS.......Het zeilseizoen 2019 is bij Stichting Plons begonnen! Volgens de app zou er op de eerste ‘Plons-zondag’ al een ☀️ moeten zijn, maar daar moesten we nog even op wachten. Met een temperatuur van 4 graden toch maar bij alle deelnemers de lekkere warme jassen en zeilbroeken aangedaan. Dit materiaal hebben wij aan kunnen schaffen dankzij sponsorgelden. Onmisbaar, dit omdat sommige mensen met een beperking zelf niet erg beweeglijk zijn om warm te blijven. Wat een blije gezichten weer na de lange winterperiode en wat een mooie synergie tussen de vrijwilligers en de doelgroep bij Stichting Plons.

We gaan er weer een mooi jaar van maken! ☀️🤲👋🏻👋🏻

Prettige feestdagen en een gelukkig 2019

Geplaatst 24 dec. 2018 00:35 door Mark van der Heijden


Marit Bouwmeester gaat overstag voor Joost Vial op Kralingse Plas in kader van #PlayUnified.

Geplaatst 13 nov. 2018 10:53 door Mark van der Heijden

"Je kunt áltijd van elkaar leren"

image

 

 Foto credits: Rachelle Fotografie

#PlayUnified van Special Olympics: meer ontmoetingen tussen sporters met en zonder verstandelijke beperking

Rotterdam, 11 november 2018 - Marit Bouwmeester moest diep gaan tijdens de #PlayUnified-challenge met Special Olympics sporter Joost Vial. “Joost had gelukkig wind besteld, want er stond genoeg om er een heel leuke en spannende challenge van te maken”, aldus Bouwmeester. "Deze #PlayUnified-ontmoeting gaat om meer dan alleen de wedstrijd: Joost heeft mij, met zijn pure sportbeleving, geïnspireerd op mijn weg naar nieuwe successen. En hopelijk heeft hij iets aan mijn concrete zeiltips”. Na Sjinkie Knegt, Suzanne Schulting en Niek Kimmann was Bouwmeester de vierde in rij die een #PlayUnified-challenge aangaat. Op playunified.nl is het overzicht van alle sporters te vinden. 

 

Marit Bouwmeester, ambassadrice van Special Olympics Nederland, benadrukt nog eens het belang van deze campagne; "De sport in Nederland is voor iedereen in Nederland, met of zonder een beperking, goed geregeld. Maar we sporten nooit met elkaar. Terwijl er zoveel van elkaar te leren valt!"


De eerst uitgevoerde challenges tussen Brian & Marit vs. Suzanne Schulting & Sjinkie Knegt, Brian vs. Niek Kimmann en nu ook Joost vs Marit Bouwmeester, zijn hartverwarmende ontmoetingen geworden. Hierdoor maakt #PlayUnified zichtbaar en voelbaar dat inclusieve ontmoetingen van belang zijn. Eigenlijk kan en moet elke sportclub #PlayUnified-ontmoetingen organiseren. 

 

Brian en Olympisch Kampioen Suzanne Schulting vormden bijvoorbeeld een duo tegen Sjinkie Knegt en Marit. Niek Kimmann gaf na een uur training Brian 10 seconde voorsprong tijdens de challenge. De tips van Wereldkampioen Kimmann gaven Brian vleugels: Kimmann moest alles uit de kast halen om die voorsprong in te halen. En Marit liet tijdens de wedstrijd het zeil iets bollen. #PlayUnified bewijst de kracht van samen sporten: hartverwarmende, gelijkwaardige ontmoetingen waar sporters met en zonder beperking door worden geïnspireerd.

 

Voor komende week staat er nog twee challenges op de planning:

1.Jeroen vs. Maartje Paumen: donderdag 15 november, 10.30 uur – Hockeyclub Den Bosch

2. Milan vd Tess Wester: maandag 19 november, 14.30 uur - Sporthal de Draai in Heerhugowaard

Marit Bouwmeester #PlayUnified met Joost Vial op 11 november 12.00 uur bij Stichting Plons

Geplaatst 4 nov. 2018 23:58 door Mark van der Heijden   [ 5 nov. 2018 00:10 bijgewerkt ]

Play Unified

Op 2 en 3 oktober is de #PlayUnified campagne gelanceerd door Special Olympics Nederland, waarbij 14 bijzondere sporters 14 topsporters hebben uitgedaagd. Met als doel: meer ontmoetingen tussen sporters zonder en met een verstandelijke beperking. 14 absolute topsporters: Ireen, Sjinkie, Suzanne, Femke, Joost, Epke, Kjeld, Tess, Anna, Laura, Niek, Maartje, Arjen en Marit accepteerden tijdens de start van de campagne #PlayUnified - in de eerste week van oktober - hun uitdaging van 14 Special Olympics-atleten!

Joost daagde tijdens de campagne topzeilster Marit Bouwmeester uit. En met succes! Zondag 11 november gaan zij bij op de Kralingse Plas bij Stichting Plons en de Watersport Verenging Rotterdam met elkaar varen en met name van elkaar leren.

Programma

-          Zondag 11 november

-          12.00 uur

-          Rotterdam, bij Watersportvereniging Rotterdam, Langepad 27 te Rotterdam

-          Organisatie Stichting Plons in samenwerking met WSVR

-          Wat: samen zeilen (tips en training door Marit aan Joost op het water)

-          Overig: boten beschikbaar voor pers

Meer informatie over een van deze uitdaging en/of de challenge met Marit en Joost bijwonen? Neem dan contact op met, Mark van der Heijden, 0619630274 of mark@plons.nl


Handige links voor nu:

1-10 of 167