Watersport is vooral populair bij mensen met een beperking, zo blijkt uit onderzoek van NOC*NSF. 
Begrijpelijk, want de lat ligt minder hoog dan bij andere sporten en zeilen is een avontuur.

Helaas konden ze nergens in Rotterdam terecht,
terwijl geen enkele andere stad zoveel water heeft. Belangrijkste reden is dat goede begeleiding en watersportmateriaal behoorlijk wat tijd en geld kost.

STEUN STICHTING PLONS!
Daarom is in april 2004 Stichting Plons opgericht. Om de kosten van het materiaal en andere zaken te kunnen dekken zijn we volledig afhankelijk van sponsors & donaties. 

Stichting Plons werkt alleen met onbetaalde vrijwilligers, allen watersporters met affectie met onze doelgroepen, zodat alle donaties ten goede komen aan onze doelgroep. 

STEUN STICHTING PLONS!!  
KLIK HIER

Activiteiten en plannen van Plons. 

Stichting Plons heeft momenteel een aantal stabiele zeilboten in gebruik. Daarin kunnen behalve twee Plons instructeurs, vier tot vijf personen meevaren. Onze activiteiten vinden op dinsdag en donderdagochtend plaats en tweewekelijks op zondag. Andere dagen zijn ook mogelijk in overleg. 

De instructeurs.

Donderdagavond bieden wij kosteloos onze vrijwilligers de schippersopleiding.Tevens bieden wij faciliteren wij relevante vakopleidingen zoals het officieel erkende vaarbewijs I en II en EHBO diploma's om onze organisatie continue te verbeteren en te professionaliseren.

De instructeurs krijgen voldoening uit hun werk bij plons; een nuttige tijdsbesteding, het helpen van andere mensen en natuurlijk buiten op het water.

De deelnemers. 

Deelnemers zijn mensen met een lichamelijke, verstandelijke, visuele of andere beperking in de leeftijd vanaf 5 jaar. Ze kunnen ook in groepsverband inschrijven. Denk aan leerlingen van speciale scholen of bewoners van bijzondere woonvormen.

Plezier en gevoel van eigenwaarde. 

Samen plezier maken op het water staat voorop bij dit initiatief. Maar we stimuleren deelnemers met een beperking ook om hun mogelijkheden te ontdekken. De één geeft het vasthouden van een helmstok of een lijn al het gevoel een aardige kapitein te zijn. Met de ander kunnen we een stapje verder gaan. In beide gevallen vergroten de deelnemers hun gevoel van eigenwaarde. En dat weten ze zichtbaar (en hoorbaar) te waarderen.

Watersport Vereniging Rotterdam.

De thuishaven van Stichting Plons is de WSVR te Rotterdam. Deze watersport vereniging die al meer dan 75 in Kralingen is gevestigd, ondersteund hiermee de watersporters met een beperking door ons een aantal ligplaatsen te bieden en gebruik van de faciliteiten. Tevens zijn er inmiddels een flink aantal leden die actief deelnemen aan de Plons activiteiten: Als schipper of in de walondersteuning maar ook met bijv. het organiseren van watersportactiviteiten.

Wilt u meer weten? 

en/of persoonlijk contact met Stichting Plons? Bel 084-003 1343 of e-mail naar info@plons.nl