Crescendo

Forløperen for Platfoots var Crescendo som ble etablert i 1961.
 
Medlemmene var blandt andre (fra venstre):
  • Svein D. Hana - trommer
  • Amund Hetland- saksofon
  • Jan Otto Evjen - kontrabass
  • Alf Gjestdal - gitar og sang
  • Gunnar Todnem - trekkspill

Fra boken "Det swinger på Sandnes - Dansemusikk gjennom 50 år" av Finn M. Fuglestad kan vi lese:

Svein Hana var første medlem i Crescendo. Han startet å tromme litt i 1961. Etter en stund kom Gunnar Todnem, som spilte trekkspill, og spurte om Hana vill være med å lage et lite band. Litt senere kom Kjell Malmin, som spilte gitar også med. Første spilling var på idrettshallen på Hana skole.

Litt senere kom Amund (Ømli) Hetland og Arne Åse med en periode på henholdsvis saksofon og gitar. Men det var ikke med så lenge. Senere kom Alf (Alli) Gjesdal med på gitar og sang. I tillegg kom Jan Otto Evjen med på bass.

Hana husket godt da Amund Hetland var russ i 1962. På den tid øvde de oppe i Hetlands-mølla i Loen, og det var også her de hadde russefesten. - Det var et ganske bra lokale, men det var ikke fritt for det ble mye "mjølråg", forteller Hana. Da Alf Gjesdal trakk seg sommeren 1964 kom Leif Berland med på gitar og sang. Han kom tilbake fra militæret sommeren 1964, og ble da spurt av Tollefsen orkester om å være med der, men valgte Crescendo. Crescendo spilte over hele Jæren og så langt sør som Moi. Mest spilling hadde de på Varhaug, Vigrestad og Orre.  
----
Da Crescendo sluttet i 1965 startet Svein Hana og Leif Berland senere på året Platfoots.
Det finnes dessverre ingen originale lydopptak, men Crescendo spilte på Mimreshow i Sandnes kulturhus i 2000 og det ble gjort 2 opptak fra denne konserten av Tram Lydstudio.


Crescendo by sveinhana
Comments