VelkommenBANDETS HISTORIE I KORTE TREKK:
Her finner du informasjon om bandet siden det ble startet i 1965. Forløperen for Platfoots var Crescendo som du også finner noe om her

Platfoots har skiftet ut medlemmer en rekke ganger siden det ble startet og bandet er fremdeles aktivt på danse arrangementer og mimrekonserter i Sandnesområdet.


Teksten nedenfor er hentet fra boken "Dansemusikk gjennom 50 år" av Finn M. Fuglestad:

Platfoots 1965-75

"Platfoots ble startet av Leif Berland og Svein Dag Hana i 1965. Begge kom fra Crescendo som var lagt ned. Med fra starten var også Terje Skår og Terje Scheiene. Sistnevnte var imidletid bare med en måneds tid da han begynte i Les Beat Five. Som erstatning for Scheiene kom Erling Løvik fra Peace Pipes.

Den største opplevelsen for Platfoots var under en konsert i Kuppelhallen i Stavanger i 1965, da var de oppvarmingsband for Nordnorske Pussycats. Ellers spilte bandet over hele Jæren og innover i Ryfylke.
 
Platfoots hadde de åra de bestod en rekke forskjellige medlemmer. En av grunnene var militærtjeneste. 

Bla var Magne Heigre  (Maggi) Heigre med på slagverk og sang sammen med Terje Skår på gitar og sang. De gjorde det svært godt med sine Beatlessanger. Ikke at de hadde noen store stemmer, men de sang godt sammen. 

I 1967 kom Per Sverre Skjæveland med på gitar og sang og Per Bamberg på bass. De to er forøvrig søskenbarn. Per Sverre Skjæveland var den store sangeren i bandet. Sammen med Hana og Berland ble Platfoots med denne besetningen en stor suksess."

Du kan høre på gamle opptak fra dansen på Orre her

Platfoots sluttet med denne besteningen i 1967.  Hana, Bamberg og Skjæveland sluttet og ble erstattet av Terje Skår og Magne Heigre på trommer med Bernhard  Mikkelsen på bass. Bandet kalte seg da B-gjengen. 

Høsten 1968 kom Per Sverre Skjæveland tilbake og ble med i Platfoots igjen med nesten samme besetning. Denne besteningen holdt det gående til 1972 og det ble spilt inn 2 singler, Mammas Sølvgå Hår i 1970 og Balladen om EEC i 1971. Hør  på innspillingene her.

I 1972 sluttet Skjæveland, Skår og Heige og Berland fikk med seg musikere fra Stavanger. Det var bla Magne Høyland, Anders Bru, Geir Gottchalksen, Ole møller og Svein Eide. Høsten 1974 ble det spilt inn en LP med egne melodier.

I 1975 reiste Berland til Bergen for å studere, og da ble det slutt på Platfoots som vanlig danseband.

Men Platfoots har gjenoppstått i forskjellige sammenhenger og spiller til dans og mimrekvelder i Sandnesområdet. Besteningen varierer, men foruten de opprinnelige medlemmene spiller Tor Strøm på trommer sammen med Berland, Per Sverre, Terje Skår, Magne Heigre.

Det ble gjort et opptak i Åsenhallen i 2004 som du kan høre på her
 


      Første spilling på Ganddal, Terje Skår, Svein Hana, Leif Berland og Erling Løvik

  Fra Turnhallen Sandnes, Per Sverre, Leif, Svein og Per Bamberg
 
 
 
 

Flere bilder finner du Følg ivårt bildealbum, klikk her