cartadelatrinitat
 

Benvolguts lectors, en nom dels veïns de Santa Creu de Jutglars que ahir vem compartir l’assamblea a Belianes per donar testimoni del que significa viure prop d’una mal anomenada planta de compostatge, agraïm a tots els assistents que ens escoltéssiu i la rebuda que vem tenir .

 Esperem que la nostra experiència hagi servit perquè algú s’estalviï de passar-hi, no volem tant mal ni al propi alcalde de Maldà que ha d’atorgar la llicència doncs significarà la seva sentència i la del partit que el recolzi, sinó que pregunti al de Sant Martí d’albars ( que no hi viu) o al de Manlleu (que ja es van trobar la planta de Fervosa en funcionament). Nosaltres no entenem de política ni entenem que els interessos econòmics d’uns pocs puguin determinar tant negativament el futur d’una majoria, però ara sabem el que significa patir dia a dia una agressió terrible, uns tortura diària que ens anava consumint i enverinant, i la por al que no s'olora ni es veu , involucrats involuntàriament en una pel·lícula de mafiosos on les manipulacions d’aquests serien dignes del millor argument i on malauradament els veïns en som les víctimes innocents. Ens ha costat molt demostrar el que estàvem patint , prenien mostres quan no feia pudor, preparaven la planta per les visites, fer desaparèixer residus que no interessaven, i un llarg ect.. d’ensurts que ens van portar a la desesperació, però la realitat no es podia negar i van haver de reconèixer que allò era un gran femer i així l’anomenem “ el gran femer”. Desgraciadament nosaltres ja estem “tocats” físicament i psicològicament i les conseqüències les pagarem al llarg de les nostres vides doncs set anys de respirar aquests gasos comporten un preu molt alt sense parlar del preu que paguen les terres i les aigües. Qui vulgui més informació la pot aconseguir buscant a Internet “SOS Lluçanès”, o a la pag. web d’Osona.com . Aquest matí, hem vist passar l’autocar que ahir ens venia a buscar a nosaltres, ple de gent de totes edats : avis, nens,..hem pensat que cap a la Planta de compostatge de Fumanya i suposem que per demostrar que és tant segura que fins i tot les criatures hi poden anar ....els comentaris dels veïns tothom se’ls pot imaginar , però un dels nostres adolescents ha comentat:- “ quin cap, quins pares poden ser capaços d’utilitzar els seus fills per dur-los a un lloc com aquest? “- doncs per ells ha estat el malson de la seva vida i no han entès que algú hi porti a qui estima....nosaltres tampoc, faci o no pudor.

 Adjunto una de les cartes que una veïna en el seu moment va adreçar a l’alcalde de Sant Martí i potser l’alcalde de Maldà si te valor per llegir-la comprendra que n’ha de tenir més negar-se a la construcció de la planta que li propossen . Desitjo de tot cor que tinguin seny vetllant per la seguretat dels veïns que no oblidem és la seva obligació i perquè aquestes terres per les que tanta gent ha lluïtat no perdin el seu encant.

 Des del lluçanès qk Obradors, portaveu de SOS Lluçanès.

CARTA A UN ALCALDE: Moltes gràcies, si senyor, gràcies per permetre quan es fa de nit que ens entri una pudor de carn podrida per qualsevol escletxa, gràcies perquè al matí tampoc puguem obrir ni les portes ni les finestres per treure aquesta pudor que no s’aguanta, gràcies perquè quan la canalla van a esperar l’autocar per anar a l’escola cada dia, ho hagin de fer amb la ma al nas dient;”quina pudor més bestia”!!!, gràcies per posar en joc la nostra salut i enviar-la a fer punyetes, per fotre el nostre patrimoni per terra, gràcies per fer-nos plegar la festa major abans d’hora pels vespres i les nits tan pudentes que la van acompanyar i fer marxar als nostres convidats ben perfumats exclamant-se de que hi hagi qui permeti aquesta barbaritat. Com pot veure sóc una persona molt agraïda. Vostè diu que si li demana el seu poble dimitirà, si tingués dignitat ja ho hagués fet doncs ens estan destroçant i això no es digne. Si li he dit alguna cosa que li hagi molestat, no m’excuso ja que a nosaltres fa molt temps que ens molesten i asfixien i ningú ens demana perdó ,però comenci a posar-hi solució, ja que no podem aguantar més aquesta situació i no ens ho mereixem. Pocs s’atreveixen a dir-li les veritats, jo en sóc una d’aquestes, amb els anys que fa que el coneixem, no m’hagués pensat mai que cauria tant baix. Si el van enganyar quan va donar la llicència...per què no ho rectifica ?per què no ho ha parat amb totes les queixes que hi han? Es que encara no ha tingut el plaer d’ensumar-ho? Rectificar es de savis, tots ens podem equivocar, però caldria que reconegués que la pifiat amb totes les de la llei, això si.

 Santa Creu de Jutglars, Trinitat