Benestar emocional


Recursos relacionats amb l'expressió i gestió de les emocions, l'autoconeixement, l'autoestima, l'autoregulació, etc.

L'aventura de la vida (6 a 12 anys)

L'aventura de la Vida és una intervenció educativa que s'emmarca dins de l'educació per a la salut com a eix transversal del currículum escolar, i s'inspira en un concepte de salut com a manera de viure autònoma, joiosa i solidària. Es tracta d'un programa creat al País Basc per EDEX.

Tradijocs (13 - 16 anys)

Tradijoc és una experiència iniciada el 2005 vertebrada a partir dels jocs populars i tradicionals, que aprofita les característiques i els valors intrínsecs d’aquests per a crear llaços de coneixença i relació entre els joves a partir del reconeixement i la identificació d’un patrimoni i d’un imaginari lúdic comú.

La gestió adequada de les emocions és una eina fonamental per poder millorar la qualitat de vida, el primer pas és conèixer quines son i cóm afecten al funcionament de l’individu per poder-les regular. Qualsevol canvi requereix d’un maneig de la situació mitjançant estratègies d’afrontament, resolució de problemes i habilitats de comunicació, que puguin garantir el nostre benestar emocional.

Exposició "Im-perfectes" de les Germanes Besolí (de 13 anys fins a majors de 16 anys)
Im-Perfectes analitza per què mai no ens sentim satisfets amb el nostre cos, per què tenim inseguretats i baixa autoestima i per què fem bajanades per canviar el nostre físic, sovint jugant-nos la salut: amb règims, diürètics, cosmètics, laxants, i molts cops també amb vòmits, dejunis, operacions de cirurgia estètica, amputacions i mil intents més d'arribar a un estereotip de bellesa tan imposat com impossible d'assolir.