Het koorweekend van 29 sep t/m 1 okt 2017.

Geplaatst 4 okt. 2017 02:09 door Het Plankenkoor   [ 4 okt. 2017 02:21 bijgewerkt ]

Hoe laat? vrijdagavond om 8 uur tot zondagmiddag 5 uur.


Hoeveel? 13 (vd 34) 38%, 4 sopranen (vd 11) Annelies Marja Jansje en Anke.

                                               4 alten (vd 9) Wilma Brigitte Ella en Trudy.

                                               1 tenor (vd 6) Henk.

                                               4 bassen (vd 8) Kees Ewald Gertjan en Ted.

Niet gezongen.

Mededelingen: Wie doen de boodschappen? Kees en Ella koken. We eten vanavond andijviestamppot. En we eten om 7 uur.


Bijzonderheden: In theorie kunnen 34 mensen zich melden om mee te gaan naar Haarlo. De praktijk is anders. Het waren er 13. Daar zitten de initiatiefnemers ook bij natuurlijk. Kees al jaren. Wilma ook. Zij hebben hun sporen verdiend. Al jaren zorgen zij dat alles geregeld wordt voor het koorweekend. Het hoort bij het koor. Maar Ella Annelies en Trudy horen er ook bij. En niet te vergeten Henk Brigitte en Anke. En Ewald is ook een vaste Haarloganger geworden. Even er tussen uit. Lekker toch. Maar Marja Jansje Gertjan en Ted zijn ook fervente natuurliefhebbers. Daarmee was de groep compleet. De wegblijvers krijgen echt ongelijk. Haarlo ligt bij Lochem in het oosten. Het speelt zich allemaal af in een echte verbouwde boerderij. Beneden is een grote ruimte om bij elkaar te gaan zitten. Luie stoelen haardvuur eettafels keuken spellenkast muziekkast piano. Dansen eten spelletjes doen. Eerste verdieping slaapzaal voor 16 mensen. Heel knus en gezellig.

Zaterdag regende het behoorlijk en toch is het heel goed gegaan. De spellen komen uit de kast. Klaverjassen en kezen.

Je weet wel. 's Avonds kookte Ella samen met Kees. Andijviestamppot. Dat hebben jullie wel gemist. Intussen ging in Amsterdam de discussie door wel of niet op 15 november naar Anatevka. Wel of niet zingen op 15 november. Marja had een pecantaart meegebracht en Anke een appeltaart. Echt waar. Heb je ook gemist. Er werd ook gewandeld met paraplu's en hard gelopen. Heerlijk. Door een prachtige omgeving. Vlakbij is een oerbos. Bomen uit 1500 die alles hebben meegemaakt. De cryptogrammen werden achter elkaar opgelost olv Ewald de meestercryptogrammenoplosser. Echt waar.
En als je nou denkt dat al die grote mensen alleen maar spelletjes deden dan heb je het mis. Er werd ook gebrainstormd.

Jaa! Over de toekomst van het koor. Jaaa! Over het afgelopen jaar ook. Dat het zo voortkabbelde zonder veel hoogtepunten die in het verleden de jaren markeerden. Van: Ja dat weet ik nog heel goed. Dat was een gebeurtenis.

Nu  hebben we wel een paar mooie optredens in het vooruitzicht. 1 nov zingen op de Nieuwe Ooster en 12 november ons jubileum-optreden. Dat moet een hoogtepunt in onze koorgeschiedenis worden. Maar dan. Dan is het nieuwe jaar pas begonnen. Ander onderwerp. Hoe verjongen we ons koor? Meer vrouwen was een suggestie. En dan uit die lange wachtlijst de jongere gegadigden uitnodigen. Kijken of dat wat oplevert. Ander onderwerp. Hoe ziet de toekomst van ons koor eruit? Hoe verder? Niet meer op de routinetour. Geen automatische piloot. Nieuw leven inblazen. Anders worden we langzaamaan een bejaardenkoor. Niks op tegen maar we willen nog uitgedaagd worden. Ander onderwerp. Vorig jaar waren we met 23 gemiddeld op de repetities. En we zijn met 34. Wat meer de woensdag vrij houden voor het koor. Dat is onze kooravond. Voor de dirigent ook fijn. Dan kan hij bouwen aan de koorklank en aan het repertoire. Nouja op die manier verliepen die gesprekken. Waar zo'n koorweekend al goed voor is. 


Tot woensdag. De suggestie dat de kooravonden na een optreden slecht bezocht worden is een misverstand. Het blijkt niet uit de opkomstcijfers. We gaan weer verder repeteren voor onze optredens. The Gosling uit het hoofd. Maak een spiekbriefje. Maak een mapje voor de nummers die Bram heeft opgegeven. We gaan ervoor. Doei!! En vergeet niet te stemmen. Woensdag krijgen we de uitslag.

Comments