2017-11-15. De repetitie van 15 november 2017.

Geplaatst 17 nov. 2017 01:34 door Het Plankenkoor   [ 7 dec. 2017 02:34 bijgewerkt ]

Hoe laat? 20.10 uur.


Hoeveel? 23 (vd 34) 68%, 7 sopranen (vd 11), 7 alten (vd 9), 5 tenoren (vd 6) en 4 bassen (vd 8).


Wat gezongen? Durme, Vrolijk Kerstmis, Kyrie, Gloria, Sanctus, Credo, Agnus Dei, Veni sancte spiritus, Tebe poem, Matona mia cara, Je ne l'ose dire en Tourdion.


Mededelingen: Hans brengt het plan ter sprake om 24 december in de gevangenis te zingen in Zaandam. Hoe staan we daar tegenover. 12 positief 4 onzeker en de rest neutraal. Bram wil alleen met het hele koor en niet met een deel zingen. Verder wordt duidelijk dat Bram op die dag niet kan. Annelies is ook duidelijk: Liever op een Kerstmarkt zingen. Wie in dit verband een voorstel heeft speel het door naar het bestuur. Voorbeelden: Weesp, Paradiso, korendagen. Hans bedankt Ewald ivm het voorleggen van een optreden in de gevangenis in Zaandam.

Verder sprak Bram zijn gesproken recensie uit over ons concert. Het koor heeft dit niveau nooit eerder bereikt. Hij constateert een groot verschil in kwaliteit met 16 jaar geleden toen hij bij ons begon. Bijzonder was dat we bij geen van de a capellakoortjes zijn gezakt. Voi che sapete hebben we goed gezongen. De sopraan Astrid Lammers was net erg lang ziek geweest. Ze trad nu voor het eerst weer op. Veni liep als een trein. Sound the trumpet klopte helemaal. Tegenover elkaar gaan staan en dan gaan zingen is voor het publiek niet zo aantrekkelijk. Dat bracht Annelies in. Beter frontaal. De pianosolo van Gerrie Meijers was van een grote schoonheid. Beyond the sea was een wereldpremiere. The Goslings verliep helemaal naar wens inclusief de choreografie. Met de 3 nummers van Anatevka kwamen de problemen. De piano overstemde de soli van de 4 solisten in Sunrise sunset. Zeker van de mannen. To life was rommelig. Annelies ving het volgende op uit het publiek: De onafzienbare rij mannen was meer dan goed te horen. Sopranen vormden een hechte eenheid. Jammer was dat 4 tenoren onzichtbaar waren voor het publiek. Zij konden de dirigent ook niet zien.

In totaal maakte Kees bekend dat 118 kaarten zijn verkocht. Dan verschijnt Louise ineens en zij vraagt om een daverend applaus voor Bram en de concertcommissie. Dat kregen ze. Oudkoorlid Jos vond ons beter zingen dan ooit. Jeffrey wil graag solo's komen zingen in de toekomst. Verder meldde Annelies dat het zingen met een boek in je handen niet om aan te zien is. Volgende keer boeken weg. Bram wil dat ook wel maar niet als we een groter werk zingen. Bram maakt ook bekend dat hij na de Nieuwjaarsborrel wil beginnen met een groter werk het Gloria van Vivaldi. Daar zitten ook veel solo's in. Dit is een samenvatting van het gesproken gedeelte.


Bijzonderheden: We hebben veel geluisterd naar Bram en naar elkaar. Het leek even meer een praatavond dan een zangavond. Toch hebben we ook gezongen. We zongen de mis van Bram rondom de piano. Matona mia cara weer van stal gehaald. Dat hebben we nooit helemaal afgestudeerd. Toen nog eens Veni sancte spiritus en door elkaar gaan staan. Zo sta je dan ook te luisteren naar een sopraan die je normaal nooit hoort maar blijkt messcherp en zuiver mee te doen. Verrassing. Om weer tot rust te komen zongen we Tebe poem. Hoe mooi kan dat zijn. Het was een informatieve avond.

Ook bijzonder.


Even de groeten doen:


Hallo Eva, Heb je toch even kunnen lezen wat Bram ervan vond. En wat we hebben beslist over zingen op 24 december.


Dag Frederique, Geweldig dat je erbij was. Vooral ook omdat je een tijdje niet kon komen. Supergaaf. Het ga je goed.


Hallo Marja, Toch niet weer ziek? Je zag er zo mooi uit. De kleding was trouwens toch heel mooi gedaan.


Dag Renie, Het was een halve praatrepetitie. Pluimen uitgedeeld en ontvangen. Was je weer druk op reis?


Hallo Ineke, Ik hoorde ook zeggen dat het een veilig en voorzichtig programma was. Wat vond jij?


Dag Jona, Je hebt veel gemist maar het geschreven woord vervangt enigszins het gesproken woord. 


Hallo Gertjan, De piano overstemde je bijdrage. Daar kon je niks aan doen. Maar je pet was een succes.


Dag Paul, Wat mij zo imponeerde dat we er allemaal waren. Een historische gebeurtenis. 


Hallo Peter K., Weer jouw award meegenomen. Louise wist dat je vanavond weer zou komen. Was hot news.


Dag Ted, Je hebt het druk met optreden las ik. Zeker de 24ste. Heel veel succes daarmee.


Woensdag 22 november gaan we weer verder. Bram heeft niks gezegd over kerstrepertoire zoals Pueri concinite met

een solo voor Annelies of Hymn to the Virgin van Britten en ook niks over Hai cu toti. Wat dan wel? Verrassing. Komt allen.

Doei doei!!

Comments