2020-03-25: De zoom'repetitie' van 25 maart

Geplaatst 26 mrt. 2020 00:16 door Het Plankenkoor   [ 26 mrt. 2020 00:54 bijgewerkt ]

Hoe laat: 20:30 uur

Hoe veel: 20 (vd34) 

Wat gezongen: een paar kleine pogingen tot het zingen van wat repertoire. Alle pogingen stierven in lelijkheid.

Bijzonderheden: Vanwege het coronavirus zijn de repetities tot nader order vervallen en is de Moddermanzaal tot 'no go area' verklaard, dat wil zeggen, voor ons als koor. In een poging juist om de fysieke afstand intact te houden, maar het sociale aspect wel wat op te krikken is er een beeldbel-ontmoeting georganiseerd. Na wat gestommel bereikten heel wat koorleden de omgeving waar we elkaar konden ontmoeten. 

Het was alleraardigst elkaar weer eens te zien. Het initiatief voor deze ontmoeting werd met enthousiasme begroet en van de afwezigen heeft een aantal hun spijt uitgesproken er niet bij geweest te (kunnen) zijn. 

Jammer alleen dat we niet hebben kunnen zingen, de matige (overbelastte) verbinding, maakte de geluidskwaliteit onder de maat. De vertraging op de lijn zorgde ervoor dat de inzet van Bram voor zijn gevoel pas beantwoord werd na een halve maat. Bij de eerste poging om Beyond the sea te zingen, daar waar de mannen beginnen, zag je de andere helft van de deelnemers meteen in een stuip schieten. Een indicatie hoe het geklonken moet hebben. Toen de dames hun couplet zongen, vertoonden de heren overigens dezelfde reactie. Zingen bleek niet te doen.

We eindigden met een rondje waarbij ieder even meldde hoe het ging in deze rare tijden..

Bram, Anke, AnnKatrien, Annelies, Frederique, Jansje, Kokkie, Marja, Ineke, Martine, An, Janet, Joke, Ella, Trudy, Simon, Kees, GertJan, Hans, Jonah en Henk,* bij hun 'singing apart together'-poging. 

Wat betekent deze periode van niet repeteren? We weten het niet. Er is geen duidelijkheid. Kun je je nog optimaal voorbereiden voor de piekmomenten die misschien nog komen. Of niet komen. Komt er nog een rest van het seizoen? Een optie is om de 9 resterende repetities misschien in de zomermaanden af te werken. Het kan ook dat het hele jaar uit de boeken wordt geschrapt. 

Wat doen we volgende week?

Wat betreft de Moddermanzaal: KOMT ALLEN NIET!!! ...Daar houden wij niet van: niet repeteren.

*deze bijeenkomst komt voor uit een persoonlijk initiatief en wordt niet meegenomen in de presentielijst 2019/2020Comments