2019-12-08: Uitvoering in de St. Bavo te Haarlem

Geplaatst 9 dec. 2019 04:56 door Het Plankenkoor   [ 9 dec. 2019 05:14 bijgewerkt ]
Hoe laat 16.45
Hoeveel aanwezig: 31 9 sopranen, 9 alten, 8 bassen en 5 tenoren

1) God rest you merry gentlemen: ging okee.
2) Kommet ihr Hirten: Redelijk
3) Pueri concinite: Hier en daar een foutje, sopranen goed!
4) Pastorella: Waar waren de inzetten?
5) Jauchzet frohlokt: idem
6) Verleih uns Frieden: Goed!!
7) Away in a manger: okee
8) Cantique: Degelijk gezongen
9) Christmas Lullaby Sfeervol gezongen
10) Een Vrolijk Kerstfeest Doet het latijd goed als uitsmijter.

Bijzonderheden: De kerk was stampvol rond half 4. Wat er precies gebeurde bleef onduidelijk, maar wat een lege stoelen toen wij stonden te zingen.
Het koor voor ons trok veel luisteraars, maar maakten er ook een beetje een 'eigen' feestje van. Men bleef lang dralen op het podium, na afloop nog foto's maken etc. Er had wel een spreekstalmeester mogen zijn die de tijd in de gaten hield.
Daarnaast was het rommelig. terwijl wij zongen werde nachter ons de spullen van het voorafgaande koor opgeruimd. Het klikken der koffers en het klappen van snoeren op de grond was hinderlijk hoorbaar.
Dat het koud was viel in het niet.
We werden wel begeleid door een pianiste, Eva. Hoewel er prima gespeeld werd vraagt dat nog wel om wat betere afstemming...
Nu een brugloze overgang naar ED:
Beste mensen,
Wat een belevenis. Zingen in de Sint Bavo. Wat had ik er graag bij willen zijn. Een volle kerk die naar jullie kerstliedjes kwam luisteren. 2 jaar geleden was ik er nog bij. Mooie herinneringen.
Vorige week beloofde ik om de overige kaarten en brievenschrijvers te memoreren. Ankathrien schreef me een paar ontroerende mails. Al weer een tijd geleden. Zij haalde me op om 22 september ons concert bij te wonen. Datzelfde deed ze ook toen we in Hoorn optraden. Echt waar. Ewald bezocht mij in het ziekenhuis. Zo gezellig.
En Henk was zo soepel om de verslagen te schrijven. Gewoon voortgezet.
Hoe vind je dat. Nu doen Frederique en Piet dat. Elk al 2 keer. En met Henk heb ik wekelijks contact. Zo blijf ik op de hoogte. Jona stuurde me ook kaarten maar dan van Ann Lawson. Gewoon. En Ben belde me vlak nadat ik koor had afgezegd. Hij kon het niet geloven. Dat was 20 augustus. Simon schreef me ook een mooie kaart. Hij bracht me 22 september weer naar huis na ons concert. Zo aardig. Oh ja Bram en Hans stuurden me een voorgedrukte Greetz-kaart. Heel apart. Hoef je alleen maar je naam eronder te zetten. Is een idee.
Allemaal bedankt. Het gaat goed. Fijne vakantie.

De groeten,
Dag Joke, jij bent toch ook terug van vakantie? Zuid-Afrika toch? We hoorden dat je met een ander koorlid was. Heel bijzonder.
Hoi Hans, Petanque... ja, dat gaat voor. Hoewel een potje in de St. Bavo ook wel leuk zou zijn. Worden de graven opgeschud. Nee, moet je niet willen.
Dag Eva, Hou jij van kerstmarkten? Eerlijk gezegd vind ik dat er nogal wat onzin uitgekraamd wordt.

Woensdag gaan we weer zingen. Waar houden we van is de vraag? Een nieuw project, daar houden we van. Komt allen en laat van je horen!
Comments