2019-11-06. De repetitie van 6 november 2019

Geplaatst 28 okt. 2019 05:43 door Het Plankenkoor   [ 7 nov. 2019 05:41 bijgewerkt ]
Hoe laat: 20:04

Hoe veel: 29 (vd 34)  9 alten (vd 10), 7 bassen (vd 9), 5 tenoren (vd 5), 8 sopranen (vd 10)

Wat gezongen: Christmas lullaby, Pueri, Pastorella, Jauchzet

Bijzonderheden: 
Bram evalueerde de uitvoering op herinnering verlicht. De plek was natuurlijk perfect, de afwisseling met het koor dat onze halfuurse afwezigheid opvulde... dat kon wat beter. 
Maar iedereen was en bleef enthousiast, zeker toen Bram de gang opliep en terugkwam met een grote verhuisdoos, gevuld met een attentie voor ieder die aan 'herinnering verlicht' had meegewerkt.
Een chocoladehart en een waxinehoudertje met kaarsje om de herinnering aan vorige week brandend te houden. Zeer attent was ook het begeleidende kaartje met daarop de tekst: 'Zonder jjullie vonk blijft het vuur van Herinnering Verlicht niet branden.' 
In de pauze meende ik een koorlid met bolle wangen te zien die vlak daarvoor de chocolade uit de verpakking had gegrist, maar ik kan het mis hebben.
Daarnaast deed Annelies kort verslag van het bezoekje dat zij en Anke aan Ed hadden gebracht. Zij waren positief over de opgaande lijn...
Wat een lekker bruggetje naar wat Ed er zelf  over te melden heeft...
Groeten van Ed:
Beste mensen,
Jullie hebben alweer een optreden achter de rug. Niet zo mooi gezongen als in de Jeruzalem kerk. 
Maar dat optreden was uniek. Met orkest. Een hoogtepunt in onze koorgeschiedenis. Ik moest toen nog de kerk ingedragen worden. Dat was 22 september. 
Het is nu alweer 7 november. Het lopen gaat nu een stuk beter. Anke en Annelies hebben het met hun eigen ogen kunnen zien. Ze waren op ziekenbezoek.
Wat  was het gezellig. Ze vroegen of dat dialyseren tijdelijk was.
Nou nee dat is voor de rest van mijn leven. 3 keer per week.
Dat is trouwens een zegen anders was ik er niet meer. Eerste Kerstdag en ook op 1 januari. Dialyse houdt geen rekening met feestdagen. 
Veel plezier met het nieuwe motet. Ik krijg nog steeds alle berichten door. Bedankt.

Groeten aan:
Hoi Martine, Goed he, dat het met Ed zo goed gaat. Met jou minder. Ziek, meldde je. Wel met een goed boek in bed?
Dag Ted, Het schijnt zelfs dat Ed met zijn handen op de rug door het huis loopt. Zeer onverstandig natuurlijk. Jij succes met de uitvoering!
He Hans, Want je zou je evenwicht maar verliezen en je niet meer goed op kunnen vangen met je handen. Gebakken peren! Luister je ook even naar Christmas lullaby? Heel sfeervol.
Hoi Eva, In de ziekenboeg... en al een tijdje. Je mailde erover. Veel sterkte en hopelijk tot gauw.
Hallo Louise, je merkt het, ziek en zeer voert de boventoon. Nou jij niet. Veel plezier!

Op naar 13 november. De volgende repetitieavond. Dan gaan we verder met Christmas lullaby. Sfeervol lied. En verder met Pueri... vanavond werd de solo gezongen door Annelies, AnnKatrien en Marja. Het klonk als... 'in progress'. En zingen we vast nog meer kerstrepertoire...liever niet de 'red nosed reindeer'... want rode neuzen daar houden we niet van. Beterschap aan allen. Tot volgende week. Komt allen.
 
Comments