2019-10-03. De repetitie van 3 oktober 2018.

Geplaatst 4 okt. 2018 01:52 door Het Plankenkoor   [ 4 okt. 2018 01:55 bijgewerkt ]

Hoe laat? 20.06 uur.


Hoeveel? 30 (vd 32) 94%, 10 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 9) en Martine gast, 6 tenoren (vd 6) en 6 bassen (vd 7).


Wat gezongen? Luci care, Tourdion, Alle psallite, Matona mia, Agnus Dei, If I were a rich man, To life.


Mededelingen: geen. Haarlo was een groot succes. Ze waren met zijn 12-en.


Bijzonderheden: We waren op An en Ted na compleet. Zij zijn er eigenlijk altijd bij maar vanavond even niet. Net op een avond dat we bijna met zijn allen staan te zingen. Wat denk je ervan? Is dat toeval of heeft iemand van het koor ons een mailtje gestuurd met de vraag hoe dat dan zit. Steeds 75% van het koor aanwezig. Je zou het haast denken. Met zijn dertigen en Martine de nieuwe gast was er ook weer. Ze vond ons via Internet en ze woont vlakbij en ze houdt van zingen. 1 en 1 is 2. Je hebt zomaar kans dat ze blijft. Ze zingt ook alles mee. We wachten het af. De Moddermanzaal was afgeladen vol en we kwamen stoelen te kort. Dat was een zeldzaam verschijnsel. Dat was genieten. Vooral als 10 sopranen staan te zingen, maar dat heb ik al zo vaak gezegd. De bassen waren ook in vorm vanavond. Vooral met de lage noten. We zijn volop bezig met het programma voor de Nieuwe Ooster. Met als hoogtepunt Anatevka aan het eind. De mannen staan If I were a rich man te zingen naast de dirigent. De vrouwen zitten te luisteren. Tot slot van de avond To life. Toen steeg het enthousiasme naar een kookpunt en dan zijn we klaar. Hoe gaat zo'n aula reageren op zoveel wildzang. Waarheen en psalm 23 zijn doorgaans de liedjes. We wachten het af. 

We hebben weer gestudeerd op Castles in the air en Et in terra pax. Luci care ging uit het hoofd. Bram wil wel dat iedereen met een muziekmap staat te zingen ook al ken je het lied uit je hoofd. Bij Alle psallite misten we de nagalm van de Bavo.

In Matona mia gaan we op 2 plekken te snel. De dirigent kan ons dan niet bijhouden. Castles zongen we op doe doe.

Het was zomaar een historische avond. En dat was het. Wel recht vooruit zingen!

Even de groeten doen:


Hallo An, 26 jaar geleden gebeurde het vliegtuigongeluk in de Bijlmer. De Bijlmervliegramp. Dat weet je nog goed. Je werkte in Zuidoost. In het OBA-gebouw in de Poort in Zuidoost organiseerde Imagine I C een filmvertoning over een meisje van 12 uit Ghana. Ze werd na aankomst op Schiphol ondergebracht in een flat vol illegalen in Kruitberg. Ze moest slapen op de vloer in de keuken. De baas van de flat was woest dat hij ineens opgescheept werd met een klein meisje.


Dag Ted, Heb je het voorgaande gelezen? Dat hoort erbij. De film heet In het Niets. Het meisje wil zangeres worden. Ze zingt zo schattig. Dan ineens stort het El Al-vliegtuig neer op Kruitberg. Die beelden vergeet je nooit meer. De huisman zoekt in de puinhopen naar Nina. Zo heette het meisje. Tevergeefs. De regisseur Daniel Bruce schat dat 500 illegalen zijn omgekomen door de ramp. Officieel is dat cijfer 43. 4 oktober vond de ramp plaats om half 7 's avonds. Het was een aangrijpende film.


Volgende repetitie is de generale voor de Nieuwe Ooster. Willen jullie weer zo massaal komen zingen? Heel graag.

Net of je op een groot koor zit. Muziek op volgorde en we gaan een interessante repetitie tegemoet. Het concert is dan op zondagmiddag om half 2. Iets eerder zingen we in. Ik zeg maar zo: Samen zingen doe je met zijn allen. Doei.

Comments