2019-06-26. De laatste zangrepetitie van 26 juni 2019.

Geplaatst 27 jun. 2019 01:49 door Het Plankenkoor
Hoe laat? 20.10 uur.

Hoeveel? 27 (vd 35) 77%, 8 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 4 tenoren (vd 6), 7 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Voi che sapete, Verleih uns Frieden, Veni veni, Merry month of june, Gloria van Vivaldi.

Mededelingen: We begonnen wat later. Voor het eerst in 16 jaar was Bram te laat door verkeersproblemen op weg naar het koor.
Verder meldt Bram dat hij 2 weken met vakantie is geweest in Duitsland. Dan maakt Bram bekend dat hij contact heeft gehad met het orkest over de begeleiding van het koor. Ze zien af van Mozart en Mendelssohn maar Gloria van Vivaldi begeleiden ze wel.
We krijgen wel begeleiding van het orgel. We staan dan boven vlakbij het orgel te zingen. Het publiek ziet ons dan niet.
Na de pauze met het Gloria ziet het ons in volle glorie op het podium staan. Vanavond is Voi che sapete toegevoegd aan het programma. De sopraan zal Voi che sapete zingen en wij zingen dan daarna onze versie. 
Verder vraagt Hans aan Bram of hij in augustus eerder wil beginnen. Voorstel is 21 augustus. Bram maakt daartegen geen enkel bezwaar. Hans gaat onderzoeken of er genoeg animo is om op 21 augustus te beginnen en niet zoals nu op de 28ste.
An maakt van de gelegenheid gebruik om iedereen te vragen volgende week woensdag met de picknick eigen bestek bord en beker mee te brengen naast iets te eten en te drinken. De volkstuin heet Ons Buiten en An woont in de Berthalaan 237. Vanaf de ingang een kilometer lopen. 

Bijzonderheden: Het was de wens van Bram dat we vanavond compleet zouden verschijnen en alle teksten uit het hoofd hadden geleerd. Dat is niet gelukt. Er waren wel 8 sopranen en 8 alten. 4 tenoren en maar liefst 7 bassen. Vanaf 5 mei stonden we regelmatig met 3 of 4 bassen. Dat was dus een verrassing. Maar toch weer 8 niet. Gemiddeld bleven 8 tot 10 mensen weg op de repetities. De wens van het koor is na de ALV dat we dat terug schroeven naar gemiddeld 5 afwezigen per repetitie in het nieuwe seizoen. Dat is een redelijk gemiddelde. Je dupeert nl je stemgroep als je er niet bij kan zijn. We moeten op je kunnen rekenen. Dat moet het voornemen zijn voor het nieuwe seizoen. Voor Bram is dat ook veel fijner werken. Zeker als we de 21ste al beginnen met zo'n belangrijk concert in het vooruitzicht. Dat zou zomaar een echt hoogtepunt in de carriere van ons koor kunnen worden. Na 32 jaar zingen. 
We hebben hard gewerkt vanavond ook al was het de laatste keer van het seizoen. Voor de pauze Verleih uns Frieden. Tot 10 over 9. Ook Veni veni gezongen. Was nogal wat op aan te merken. De sopranen zingen dan met het halleluja voluit een paar hoge g's.
En door het herhalen steeds weer. Ongelooflijk. Na de pauze Vivaldi achter elkaar. Af en toe iets over gedaan. Aan het eind wilden de vrouwen een keer achter de mannen staan zingen. Voor de mannen klonk het ineens heel anders. Maar aldus geschiedde.

We waren dit seizoen 39 keer bij elkaar. Gemiddeld waren de sopranen er 26 keer, de alten 30 keer, de tenoren 32 keer en de bassen 25 keer. Bram was er 38 keer, Marja en Joke elk 37 keer. Een onwaarschijnlijke topprestatie. Dan volgt een groep die 31 keer of vaker kwam. Daarna de groep van 22 van 30 tot 12 keer over het hele seizoen. Met de picknick hoor je daar meer over.

Vanaf 10 oktober 2012 wordt elk bezoek aan onze website geteld. De teller staat op 27 juni 2019 op 13762. Dat betekent na wat rekenen 6 per dag. 100 per dag is natuurlijk veel mooier maar dat is het. Er zijn mensen van het koor die niet eens weten van het bestaan van de website en als ze het weten nog nooit hebben gekeken. Het hoeft ook niet want je was er zelf bij dus om het dan nog 's te lezen is een beetje overdreven. In de eerste plaats is het een service aan de zangers/essen die afwezig waren. Dan is het wel 's ontmoedigend als ze na een keer afwezigheid op de repetitie vragen: Wat hebben jullie vorige week gedaan? 


Even de groeten doen:

Hallo Eva, Jullie waren naar Kopenhagen lazen we. Wat gezellig zeg. Lekker vakantie vieren en naar de zeemeermin gaan kijken.

Dag Louise, Het zit je niet mee. Wilde je vanavond de sopranen versterken is het geheel mislukt en met de picknick ook.

Hallo Brigitte, Al 5 weken onderweg. Je gaat wennen aan dat nomadenbestaan. Straks weer gewoon in een huis wonen.

Dag Joke, Dat is wat. Op het laatste moment. Op 6 april ook al. Dus 2 keer niet geweest. Alleen Marja kan dat zeggen. Zo knap.

Hallo Ben, Heb je iets geappt? Ik zit niet op de app. Mij ontgaat nog wel 's wat. In totaal was je er 29 keer. Toch heel redelijk.

Dag Piet, Is er iets gebeurd Piet? Al 2 keer niet en ook niet in de opera. Volgende week ga ik het horen. We hebben je gemist.

Hallo Ted, Hoe gaat het? Je was er dit seizoen 20 keer bij. Je hebt wel 's hoger gescoord maar volgende week zien we je.

Dag Simon, Je had een stuk geschreven. Ik heb het niet gelezen. Over aanwezig zijn dacht ik. Toch? Zoiets. Tot de picknick.

Tot volgende week. Mooi weer. In de tuin van An. Een paradijselijk oord. Alles bloeit en groeit daar. In de stilte van de natuur.
Als je daar voor het eerst komt zul je verbaasd staan kijken. Hoe bestaat dat. Het bestaat. Het lijkt op het eerste bezoek aan het woonhuis van Bram. Ook zo'n unieke gewaarwording als je daar voor het eerst binnenstapt. Tot 3 juli om 19.00 uur. Denk aan je bekertje. Samen eten en drinken mooier is het niet. Doei. Dit is het 749ste verslag. Ongelooflijk.
Comments