2019-06-19. De ALV van 19 juni 2019.

Geplaatst 20 jun. 2019 03:55 door Het Plankenkoor   [ 20 jun. 2019 04:01 bijgewerkt ]
Hoe laat? 20.00 uur.

Hoeveel? 23 (vd 35) 66%, 7 sopranen (vd 10), 8 alten (vd 10), 4 tenoren (vd 6) en 4 bassen (vd 9).

Wat gezongen? Niet gezongen wel gepraat tot precies half 10.

Mededelingen: Kees opent de vergadering met een mededeling die niet op de agenda staat. Het juryrapport over ons optreden in Hoorn is nog niet verstuurd. Bij navraag bleek dat er nog aan wordt gewerkt. We traden op 26 mei op zondagmiddag met een jury achter een tafel. Midden in de kerk. We zijn nu 3 weken verder. We lopen de kans dat het volgende week in ons bezit is. We wachten het af. De nieuwsgierigheid neemt toch iets af.

Bijzonderheden: We waren met 23 van de 35. 12 dus niet. Dat zou in de loop van de avond nog een onderwerp worden. Echt populair is de AVL nou ook weer niet maar het is wel nodig om vacatures op te vullen en van gedachten te wisselen over lastige onderwerpen. En die waren er. Verder viel er om kwart voor 8 zoveel regenwater naar beneden dat dat mensen ook heeft tegen gehouden. Wolkbreuk ook wel genoemd. Straten stonden blank. Je moest je auto door de plassen sleuren. Hoe was dat voor de fietsers? Het werkte allemaal niet mee en toch 23 mensen. Om maar meteen te beginnen. Kees verving Ineke. Zij is met vakantie. 
Kees deed dat met humor een gulle lach en een kwinkslag. Het eerste onderwerp was de aanwezigheid op de repetities en op de uitvoeringen.
En meteen ook maar het te laat komen. Tot waterdichte afspraken kwam men niet. Jona was streng in zijn opvattingen. Je bent verplicht te komen. Simon komt daar ook in de buurt. Allemaal voorstellen in een weerbarstige praktijk. Elke bijeenkomst blijven gemiddeld 10 mensen weg. Probeer daar maar 's wat aan te doen. Dan volgen de onderwerpen koffie en thee de sfeer en de dirigent. Koffie en thee mogen blijven de sfeer is goed en de dirigent mag ook blijven. Over het algemeen werd de lof getuit. Dat is toch een mooi succes als je al vanaf 2002 staat te dirigeren. Ik ving iets op over verhuizen en de kwaliteit van de inzingoefeningen.
Over het repertoire beslist alleen de dirigent. Geen inspraak. En als je niet kan komen meldt dat dan bij je stemgroep. De optredens werden nog even doorgenomen. Ons concert in de St Bavo in Haarlem was een succes. De andere waren allemaal minder tot minimaal. Toen het punt vervanging van Kees. Hij stopt zijn bestuurlijke werkzaamheden. Martine en Joke volgen hem op. Een donderend applaus barstte los. En wat blijkt nu er is helemaal geen wachtlijst meer. Hoe vind je die. Ineke meldde bij herhaling dat er 20 tot 30 mensen stonden te wachten op een oproep. Onzin dus. In augustus komen wel 2 nieuwe kandidaten.
Een bas en een sopraan. We willen graag wat jongere mensen aannemen. Zeg tussen de 35 en de 55 jaar. Het financiele verslag komt van Ben. Doet ie voor het eerst. Gedoe met de ING-bank. Applaus voor de kascommissie maar ook voor Ben. Henk stapt eruit en Kokkie stapt erin. Weer applaus. Marja blijft het nog een jaar doen. Het is een uurtje werk. Vincent (hij was er weer) moedigt ons aan om gebruik te maken van www.coria.nl. Zoek het op en je zult je verbazen. Meezingen en oefenen. We doen weer mee met Allerzielen op de Nieuwe Ooster en Trudy stelt voor om Alphen aan de Rijn ook 's te proberen. Haarlo gaat weer gewoon door. Niks alternatiefs. Je kan je aanmelden. Het is wel een pokke-end weg. Ook de kledingcommissie krijgt en nieuw gezicht erbij. An eruit en Jansje erin. Applaus. Verder vraagt Henk om pasfoto's voor de website van mensen die nieuw zijn en nog niet met face op de site staan. Tot slot krijgt Kees 6 flesjes bier van brouwerij de Molen uit Bodegraven met internationale faam. Groot applaus voor de toespraak van Hans en Kees wordt uitgewuifd. We verliezen een fantastisch bestuurslid. Hij blijft wel zingen. Dat nou weer wel.
Nog even. Heeft niks te maken met de vergadering. Kokkie is gepromoveerd en 5 mensen van ons koor waren daar getuige van. Het promotiefeestje vond plaats in de Schreierstoren en daar waren maar liefst 11 mensen van ons getuige van. Ze zongen een toepasselijk lied Luci care en het was warm en ging door tot in de kleine uurtjes. Allemaal gefeliciteerd.


Even de groeten doen:

Dag Anke, Je leest mijn verslagen nooit. Je mist wel wat hoor. Zo grappig beschreven. Dit is verslag 748. Echt waar. Nooit gelezen.

Hallo Louise, Wat dat lezen betreft heb ik aan jou meer. Laat ik zeggen dat ik het voor jou doe. Hoe vind je die. Dan weet je wat.

Dag Margreet, Je was er niet. Je bent niet goed in praten wel in zingen. Ik snap het wel. Snapte je wat van de promotiewoorden?

Hallo Brigitte, Wat zal je veel kunnen vertellen als je terug komt van vakantie. 6 weken weg. Ongelooflijk. Veel plezier.

Dag Ineke, Nou die Kees heeft je goed vervangen. Veel gelachen. De grappen ontgingen me bij herhaling maar de sfeer was goed.

Hallo Peter, Dat was een verrassing zeg. je bent er altijd. Nouja, het kan zomaar gebeuren. Nog een keer zingen. Kom je?

Dag Piet, Wat ik ook heb gezocht in het Muziektheater je was nergens te bekennen. Hoe kan dat nou. Pelleas en Melisande.

Hallo Gertjan, Ik moest van de week nog weer even terugdenken aan jouw promotie in Leiden. Indrukwekkend was het.

Dag Paul, Je hebt wel een spannende avond gemist. Met vakantie? Of was je net 4 weken weg geweest? Kom je weer?

Hallo Simon, Je naam werd al meteen aan het begin genoemd. Je had een stuk geschreven met voorstellen. 

Dag Ted, In de vergadering kwam naar voren dat we niet meer op de woensdagavond moeten meedoen  met projectkoren.

Hallo Erik, Je bent de laatste van de 12 afwezigen. Wat heeft het geregend he? Niet normaal zeg. De IJsselstraat stond blank.

Tot volgende week. De laatste zangrepetitie van het seizoen. Probeer nou 's allemaal te komen. Behalve de vakantiegangers.
We gaan keihard repeteren. Voor 22 september as. Samen zingen is beter dan alleen. Doei.

Comments